Anasayfa Haber Nvidia, 32 Bit İşletim Sistemlerinden Sürücü Desteğini Çekiyor

Nvidia, 32 Bit İşletim Sistemlerinden Sürücü Desteğini Çekiyor

Nvidia, 32 bit destekli son sürücüsünü çıkarmaya hazırlanıyor.

İşletim sistemlerine ve işlemcilere 64 bit desteği gelmesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen, pek çok kullanıcı 32 bit sürüm işletim sistemlerini kullanmayı sürdürüyor. Akıllı telefonlarda bile bu geçişin hızlandırılması için çaba gösterilirken, PC’ler hala 32 bit yazılımlardan ve işletim sistemlerinden kurtulmuş değil.

Nvidia sürücülerinde yakında yayınlanacak olan 390 sürümünden sonra 32 bit desteği yer almayacak. 32 bit için güvenlik güncellemelerine 1 yıl daha ek süre tanınırken, yeni özellikler ve iyileştirmeler gibi ana ekran kartı sürücü güncellemeleri yayınlanmayacak.

64 bit işletim sistemlerinin avantajları arasında güvenlik, performans ve yüksek RAM desteği gibi önemli noktalar bulunuyor olsa da, kullanıcılar eski donanımlarıyla ve yazılımlarıyla devam etmeyi tercih edebiliyor. Hastaneler gibi çok eski donanımlara sahip bilgisayarları kullanmaya devam eden organizasyonlar, bu geçiş zorlamasıyla beraber sıkıntı yaşayabilir.

Diğer taraftan sadece 32 bit destekli donanıma sahip kullanıcıların, Nvidia’nın en güncel sürücülerine ihtiyaç duyacak bir ekran kartı bile olmayabilir. Bu zorunlu geçişten en çok rahatsızlık duyacak kesim ise bir şekilde, güncel donanımlarına rağmen bilmeden 32 bit sürüm işletim sistemi yükleyen kullanıcılar olacak.