Anasayfa Haber Opera Yeni Sürümünde İzinsiz Madenciliği Engelleyecek

Opera Yeni Sürümünde İzinsiz Madenciliği Engelleyecek

Opera tarayıcısı, web sitelerinin bilgisayarınızı madencilik için gizlice kullanmasına izin vermeyecek.

Bir zamanlar internette gezinirken en büyük tehlike virüslerle karşılaşma ihtimaliydi. Sonrasında izinsiz reklam oynatılmasına izin veren yazılımlar ve ardından fidye yazılımları problem oldu. Şu sıralar ise bilgisayarların izinsiz bir şekilde kriptopara madenciliğinde kullanılması moda. Tarayıcıda açılan gizli bir pencerede kriptopara madenciliği yapılması kullanıcıların başına bela oldu.

Opera mühendisleri web tarayıcının yeni sürümünde, web tabanlı kriptopara madenciliğini engelleneceğini duyurdu. 50 RC sürümüyle gelen “NoCoin” isimli bu özellik, Opera’nın reklam engelleme çözümü içine entegre ediliyor. NoCoin aktifleştirildiğinde, web tabanlı kriptopara madenciliği yapılamıyor.

Bazı web sitelerinin gelecekte reklamların yanı sıra web tabanlı kriptopara madenciliğini de gelir modelleri arasına ekleyebileceği konuşuluyor. Ziyaretçilerin bilgisayarlarında yapılacak madencilik işlemleri sitelere gelir sağlayabilecek. Bu gelir modeline kullanıcıların ve ziyaretçilerin nasıl tepki vereceği ise merak konusu.