Anasayfa Haber Apple, Telefonları Yavaşlattığı İçin Özür Diledi

Apple, Telefonları Yavaşlattığı İçin Özür Diledi

Apple’dan gelen özürle birlikte, batarya değişim ücretleri geçici bir süre düşürüldü.

Geçtiğimiz hafta bataryası eskiyen iPhone’ların performansının düştüğü ortaya çıkmıştı. Apple yönetiminden gelen açıklamada, batarya performansını kabul edilebilir seviyede tutabilmek için eski telefonların bilinçli olarak yavaşlatıldığı ve yavaşlatma işleminin iPhone 7’lere de uygulanacağı söylenmişti. Bu açıklamayla kullanıcıları sakinleştireceğini düşünen Apple, tepkinin daha da büyümesine sebep oldu.

Tepkilerin büyümesinin ardından şirket, iPhone kullanıcılarının gönlünü almak için çeşitli hamleler yapıyor. iPhone 6 ve sonrası cihazlara sahip olanlar, 29 dolara batarya değişimi yaptırabilecekler. Batarya değişiminin eski fiyatı 79 dolardı. Apple Türkiye ise bu işlem için 319 TL talep ediyor. Türkiye’deki indirimli fiyatın 119 TL olacağını tahmin ediyoruz. Bu indirim, 2018’in sonuna kadar devam edecek.

Şirketin bir diğer gönül alma hamlesi ise yazılım tarafında gerçekleşecek. Apple, iPhone’ların bataryalarının sağlık durumunu gösterecek bir yazılım üzerine çalışıyor. 2018’in başlarında yayınlanacak güncelleme ile kullanıcılar istedikleri zaman bataryanın sağlığına bakabilecekler. Bunun yanında eski telefonlarda işlemci gücünü daha yüksek tutabilmek amacıyla bazı ayarlamalar yapılması da planlanıyor.

Apple, iPhone’ları yavaşlatmaya devam edecek. Fakat yeni güncellemelerle beraber bunu daha şeffaf bir şekilde gerçekleştirecek. Eskiyen bataryalar, telefonun yüksek güç ihtiyacı olduğu anda yeterli gelmeyerek cihazın baştan başlamasına sebep olabilir. Ancak şirketin bu işlemi kullanıcılara hiçbir bilgilendirme yapmadan gerçekleştirmeleri kullanıcıların haklı tepkisini çekiyor.