Anasayfa Haber Bazı iPhone 6s Bataryaları Ücretsiz Değiştirilebiliyor

Bazı iPhone 6s Bataryaları Ücretsiz Değiştirilebiliyor

Seri numaralarına göre bazı iPhone 6s telefonlar ücretsiz batarya değişiminden faydalanabiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda bataryaları eskiyen iPhone’ları yavaşlattığı ortaya çıkan Apple, batarya değişim ücretlerinde indirime gitme kararı almıştı. Bu indirim, Ocak sonunda başlayıp 2018’in sonuna kadar devam edecek.

İki sene önce, iPhone 6 ve 6s piyasaya çıktığında pek çok kullanıcı telefonlarının bir anda kapandığından şikayet ediyordu. Apple, bunu düzeltecek bir güncelleme yayınlamıştı. Fakat şirket, bu düzeltmeyi ne şekilde yaptığını açıklamamıştı.

Bununla birlikte, bazı iPhone 6s’lerin bataryalarında ciddi bir problem olduğunu kabul ederek, ücretsiz değişim hakkı tanımıştı. Cihazınızın ücretsiz batarya değişiminden faydalanıp faydalanamayacağımızı kontrol etmeniz için özel bir destek sayfası açılmıştı.

Seri numarası aracılığıyla değişim hakkını sorguladığımız bu sayfa hala aktif. Cihazınızın seri numarasını girerek, 2016’dan bu yana devam eden değişimden faydalanabilirsiniz. Fakat bu konuda bazı uyarılar var. Apple tarafında son dönemdeki en büyük problem telefon yavaşlatma sorunu olduğu için servis çalışanları, telefonu 29 dolarlık indirimli batarya değişimi programına dahil edebiliyor.

Bu yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için hangi değişim programından faydalanmak istendiğinin özellikle dile getirilmesi gerektiği söyleniyor. Cihazınızın ücretsiz değişim için uygun olup olmadığını aşağıdaki bağlantıyı takip ederek öğrenebilirsiniz.

iPhone 6s ücretsiz batarya değişimi servis sayfasına gitmek için tıklayın.