Anasayfa Haber Steelseries Rival 600 Yükseklik Sensörüyle İsabeti Artırıyor

Steelseries Rival 600 Yükseklik Sensörüyle İsabeti Artırıyor

Steelseries Rival 600 modelindeki ikinci sensör, farenin zeminden uzaklığını ölçüyor.

Profesyonel FPS oyuncuları daha isabetli nişan alabilmek için son derece düşük fare hassasiyetini tercih ediyorlar. Bu kadar düşük hassasiyette dönüş yapabilmek için de dev boyutlarda mousepad’in üzerinde, fareyi defalarca sürüklemek zorunda kalıyorlar.

Fakat farelerin zeminden kaldırılıp tekrar yerleştirilmesi, anlık olarak hedefin alakasız yönlere dönmesine sebep oluyor. Zira neredeyse tüm fareler, zemine tekrar yerleştirme sırasında hatalı çalışıyorlar.

Steelseries, bu sorunun üstesinden gelecek bir çözüm getiriyor. Rival 600 üst seviye oyuncu faresine ikinci bir sensör yerleştiren Steelseries, bu sensör aracılığıyla farenin yüksekliğini hesaplıyor. Bu sayede fare imleci, zemine tekrar yerleştirme anında herhangi bir hatalı hareket sergilemiyor.

Rival 600, diğer üst seviye oyuncu farelerinde bulunan pek çok özelliğe sahip. 4 gramlık ağırlıklara sahip olan fare, 96 gram ile 128 gram arasında ayarlanabiliyor. 7 tane programlanabilir tuşu bulunan farede 8 alanlı RGB aydınlatma yer alıyor.

12.000 CPI sensörü bulunan Rival 600, 60 milyon tuş basımına kadar dayanabiliyor. İçindeki hafıza çipi sayesinde, tüm ayarları kendi üzerinde saklayabiliyor. Rival 600 yurt dışında 80 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu.