Anasayfa Haber Nvdia, Spectre Açığına Karşı Önlem Aldı

Nvdia, Spectre Açığına Karşı Önlem Aldı

Kendi ürünlerinin Spectre’den etkilenmediğini duyuran Nvidia, yine de bu açığa karşı önlem alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Intel’in işlemcilerinde ortaya çıkan Meltdown ve Spectre açıkları, pek çok kullanıcıyı ürkütüyor. Standart bilgisayar kullanıcıları Meltdown açığından BIOS güncellemeleri sayesinde korunurken, sunucular ve bulut hizmetleri ciddi oranda performans kaybı yaşayabiliyor.

Nvidia, yeni yayınladığı ekran kartı sürücüsüyle birlikte, henüz tam anlamıyla kapatılmayan Spectre açığının etkilerini hafifletmeyi amaçlıyor. Sürücünün yayınlanmasıyla beraber çoğu kullanıcı, Nvidia ekran kartlarının da bu açıktan etkilendiğini düşünmüştü.

Nvidia’dan gelen resmi açıklamaya göre, GeForce, Quadro, Tesla ve GRID ürünlerinin hiçbiri Meltdown ve Spectre açıklarından etkilenmedi. Ancak ekran kartlarının da çalışma esnasında açığın olduğu kernele ulaşıyor olması, belirli önlemlerin alınmasını gerekli kılmış görünüyor.

Yeni güncellemenin performansa herhangi bir etkisinin olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Eğer Nvidia ekran kartınızın otomatik güncellemeleri açık değilse, kendi sayfasından 390.65 sürücüsünü indirip kurmanızı tavsiye ederiz.

Nvidia’nın sürücü sayfasına gitmek için tıklayın.