Anasayfa Haber YouTube Partnerliği Zorlaştırılıyor

YouTube Partnerliği Zorlaştırılıyor

Google reklam verenlerin güvenini sağlamak amacıyla partnerlik gereksinimlerini yükseltiyor.

Herkesin abone olup kolayca video paylaşımına başlayabildiği dev video platformu YouTube, içerik üreticilerine izlenme sayılarıyla orantılı olarak reklam payı ödemesi yapıyor. İçerik üreticilerinin para kazanabilmesi için partnerlik programına dahil olması gerekiyor. Partnerlik için de YouTube’un çeşitli gereksinimleri var.

Google, önceden YouTube partnerliği için kanalın toplam 10.000 izlenme sayısına ulaşmasını talep ediyordu. Bugünden itibaren partner olabilmesi için kanalların 1.000 abonesi bulunması ve geçtiğimiz yıl en az 4.000 saat izlenmiş olması gerekiyor.

Bu gereksinimler, bugünden itibaren partner olmayı hedefleyen kullanıcılar için geçerli. Hali hazırda YouTube partneri olanların bu gereksinimleri karşılamaması halinde, 20 Şubat’ta YouTube gelir araçlarına erişimi kesilecek. Eğer 20 Şubat’a kadar bu gereksinimleri tamamlarlarsa partnerlikleri devam edecek.

YouTube, partnerliklerin sürdürülmesi için izlenme – abone sayılarından fazlasını da göz önünde bulunduracak. 16 milyon abonesi bulunan vlogger Logan Paul, 31 Aralık’ta intihar etmiş birinin cesedinin yanında çektiği VLOG ile büyük tepki toplamıştı. YouTube, Paul’un kanalını partnerlik programından çıkarırken bundan sonra içerik kalitesinin de partnerlik için etkili olacağını bildirdi. YouTube, çoğunluğu içerik moderatörü olmak üzere, çalışan sayısını 10.000’e yükseltecek.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version