Anasayfa Haber Microsoft Gizlilik Konusunda Önemli Adımlar Atıyor

Microsoft Gizlilik Konusunda Önemli Adımlar Atıyor

Windows 10, Microsoft’un kullanıcılardan hangi verileri topladığını gösterecek.

Gizlilik, teknolojiyle yakından ilgilenen herkesin kafasını kurcalayan bir konu. Büyük şirketlerin verilerimizi izinsiz bir şekilde kullanması ve hatta gizli olduğunu sandığımız özel yazışmalarımızı izlemesi çoğu kişiyi endişelendiriyor. Güven sorunu yaratan şirketlerin başında Facebook, Google ve Twitter yer alıyor.

Windows 10’un da bazı durumlarda “fazla meraklı” ve “Microsoft’a veri göndermeye fazla hevesli” davranışlar sergilediği aşikar. Ücretsiz yükseltme imkanı sağladığını kullanıcılara duyurma konusunda aşırıya kaçan Microsoft, en başından kafalarda çeşitli soru işaretleri oluşmasına sebep olmuştu.

Microsoft, güven kaybının önüne geçmek amacıyla Windows 10’un gönderdiği verileri kullanıcılara açma kararı aldı. “Hata tanımlama veri görüntüleyici” menüsü altında, işletim sisteminin Microsoft’a gönderdiği verileri görüntülemek artık mümkün.

Gizlilik panosu penceresinde, etkinlik geçmişi de bulunuyor. Etkinlik geçmişinde Microsoft hesabıyla ilişkilendirilmiş verilerin görüntülemenin yanı sıra, gizlilik ayarlarını da değiştirmek mümkün.

Bu özellikler, Insider kullanıcılar için yayınlandı. Standart Windows kullanıcılarına ise önümüzdeki haftalarda yayınlanacağı tahmin ediliyor.