Anasayfa Haber Yeni Gran Turismo Oyunu Duyuruldu

Yeni Gran Turismo Oyunu Duyuruldu

Kazunori Yamauchi, yeni oyun için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

PlayStation konsollarının en önemli markalarından biri olan Gran Turismo, her yeni oyununda daha gerçekçi hale gelen bir araba yarışı simülasyonu serisi. Polyphony Digital tarafından geliştirilen serinin son oyunu, geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan Gran Turismo Sport olmuştu.

Polyphony Games’in CEO’su Kazunori Yamauchi’ye GT Sport’taki otomobillerin bir güncellemeyle ayarlarının daha fazla değiştirilebilir hale getirilip getirilmeyeceğiyle ilgili soru soruldu. Yamauchi bu soruya, “Muhtemelen bir sonraki Gran Turismo’da olur.” cevabını verdi. Cevapla birlikte, Yamauchi’ye bir sonraki GT hakkında sorular yöneltildi. Polyphony Games’in CEO’su, “Şimdilik hiçbir şey hakkında cevap veremem. Fakat GT Sport’u piyasaya sürmemizle birlikte yeni Gran Turismo’nun yapımına başladık.” dedi.

Yeni Gran Turismo hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Kazunori Yamauchi, geçtiğimiz Ağustos ayında GT Sport’un 3D içerik kalitesinin, PS4 Pro’nun gücünü aştığını söylemişti. Beraberinde “Oyun için tek bir arabayı geliştirmemiz 6 ay sürüyor. Bu, PS4 Pro’nun kapasitesini aşıyor. Biz de 3D içeriklerimizi güncel konsollar yerine gelecek sürüm konsollar için hazırlıyoruz. İçeriklerimiz, 8K çözünürlükte bile rahatlıkla kullanılabilir.” demişti.

Bu noktada yeni GT, PlayStation 5 için geliştiriliyor olabilir. Eğer gerçekten PS5 için geliştiriliyorsa, GT hayranları çok uzun süre beklemek zorunda kalabilir. Zira Sony’nin PS4 Pro’nun ömrünün dolmasına daha çok var.