Anasayfa Haber Hackerlar, Meltdown Ve Spectre Üzerinde Çalışıyor

Hackerlar, Meltdown Ve Spectre Üzerinde Çalışıyor

Meltdown ve Spectre adlı açıklara saldırıya hazırlanan 139 kötü amaçlı yazılım bulundu.

Neredeyse dünyadaki tüm Intel işlemcili bilgisayarları etkileyen Meltdown ve Spectre açıkları, ilginç olaylara sebep oluyor. Hackerlara son derece ciddi imkanlar sağlayan bu açıkların kapatılması için üreticiler büyük çaba sarf ediyor.

Markalar olabildiğince hızlı bir şekilde sorunları çözmeye çalışırken, hackerlar da bu açıklardan faydalanmanın yollarını arıyor. Bilgisayar güvenlik hizmetleri sunan Fortinet, yaptığı araştırmada bu açıklara saldıran 130 tane kötü amaçlı yazılım buldu. Şirket, bu yazılımlardan çoğunun henüz test aşamasında olduğunu belirtti.

AV-Test ise Ocak ayının başlarında, Meltdown & Spectre hedefli 119 tane yazılım bulduğunu açıklamıştı. Şirket geçtiğimiz hafta bu sayının 139’a ulaştığını belirtti. Yazılımların Windows’un yanı sıra Linux ve MacOS işletim sistemlerini de hedef aldığını ekledi.

Bu yazılımlar henüz test aşamasında gibi görünüyorlar. Hackerlar bu açıkların bulunduğu bilgisayarlardan verileri nasıl çekeceklerini test ediyorlar. Bakalım üreticiler bu açıkları hacker saldırıları başlamadan önce düzgün bir şekilde kapatabilecek mi?

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version