Anasayfa Haber Windows 10’un Son Insider Sürümü Çok Sayıda Yenilik Getiriyor

Windows 10’un Son Insider Sürümü Çok Sayıda Yenilik Getiriyor

Windows Defender yazılımı da bu sürümde güncellenerek Windows Security adını alıyor.

Microsoft, Spring Creators Update olarak isimlendirdiği yeni büyük güncellemesi için Insider sürümlerini güncellemeye devam ediyor. Yeni Redstone 4 Insider Preview 17093 sürümü çok sayıda yenilik getiriyor.

Güncellemeyle birlikte Oyun Çubuğu kısmında temalar dahil olmak üzere bazı geliştirmeler yapılıyor. Hata tanılama kısmı yenilenirken, kullanıcılar bundan böyle istedikleri takdirde gönderilen hata verilerini Microsoft sunucularından silebilecekler.

17093 sürümü, grafik ayarlarında da yenilikler sağlıyor. Çoklu GPU’ya sahip bilgisayarlar için ekstra ayar seçenekleri sunan yeni sürüm, HDR video ayarları için de yeni bir menüye sahip. Ayrıca Windows 10 S kullanıcıları, Authenticator uygulaması aracılığıyla bilgisayarlarına şifresiz giriş yapabilecekler.

Windows 10’un Gözle Denetim özelliğinin yanı sıra, güvenlik bileşeni Windows Defender, yenilenerek Windows Security adını aldı. Edge tarayıcısının tam ekran modu iyileştirildi ve yazdırma işlevi elden geçirildi. Bluetooth cihazların bağlantısı, tek fare tıklamasıyla gerçekleştirilebilir hale getirildi.

Yeni sürüm, hızlı döngüdeki Windows 10 Insider kullanıcıları için yayınlandı. Diğer taraftan Microsoft’un bir sonraki Redstone 5 güncellemesi için çalışmalara şimdiden başladığı söyleniyor.