Anasayfa Haber Asus Oyun Odaklı Telefon Geliştiriyor Olabilir

Asus Oyun Odaklı Telefon Geliştiriyor Olabilir

Razer’ın ardından diğer markaların da oyun amaçlı telefon üretebileceği söyleniyor.

Akıllı telefonların gelişim süreci, bilgisayarların gelişim süreciyle bir hayli benzer. Bir nevi cep bilgisayarları konumuna gelen akıllı telefonlar, yavaş yavaş oyun odaklı modellerin piyasaya çıkmasıyla renkleniyor.

Razer, bu yönde adım atan ilk marka oldu. 120 Hz ekranı, güçlü donanımı, yüksek kapasiteli bataryası ve kaliteli hoparlörleri olan Razer oyuncu telefonu, şirketin ilk akıllı telefon ürünü olmasına rağmen beğeni kazandı. Söylentiler benzer bir hamleyi Asus’un da yapacağı yönünde.

Oyuncular için oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Asus, bazı kaynaklara göre oyun odaklı bir akıllı telefon geliştiriyor. Böyle bir durumda Asus yeni telefonu oyuncu ürünlerine adadığı alt markası Republic of Gamers’a ekleyebilir.

Asus gibi bir şirket için oyun odaklı akıllı telefon geliştirmek diğer şirketlere göre daha kolay olabilir. Zira Asus mobil soğutma çözümleri konusunda hayli başarılı. Bu başarısını, ROG Zephyrus GX501V‘nin kasasına yerleştirdiği GTX 1080 MAX-Q ile de kanıtladı.

Şirket bu alandaki tecrübesini Snapdragon 845’i soğutmak amacıyla akıllı telefona uygulayabilir. Böylece işlemci, ısınma sebebiyle saat hızını düşürmek zorunda kalmaz. Bu da mobil oyuncular için daha yüksek akıcılık anlamına gelir.

Asus’un bu projesiyle ilgili çok az bilgi bulunuyor. ROG akıllı telefonun MWC 2018’de duyurulması veya en azından prototipinin gösterilmesi bekleniyor. Bakalım Samsung, Apple ve Huawei gibi üreticiler de oyun odaklı modellere yönelecekler mi?