Anasayfa Haber Bitmain Yeni Bir ASIC Sistemi Geliştiriyor Olabilir

Bitmain Yeni Bir ASIC Sistemi Geliştiriyor Olabilir

ASIC sistemler üreten şirketin yeni bir model üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Kriptopara madencilerinin GPU talebi, ekran kartı fiyatlarının ciddi oranda artmasına sebep oluyor. Bitmain gibi bazı üreticiler ise GPU’lara alternatif olarak tamamen madencilik odaklı sistemler geliştirerek satışa sunuyorlar.

Söylentiye göre Bitmain, Ethereum ASIC Miner F3 adında yeni bir model üzerine çalışıyor. Yeni sistemde 72 GB DDR3 bellek bulunacağı söyleniyor. Ethereum ASIC Miner F3’ün, bu yılın 2. çeyreğinde piyasaya çıkacağı konuşuluyor.

Farklı kaynaklar ise Bitmain’in şu sıralar RAM tedariğinde sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Tedarik sıkıntısının sürmesi halinde ürünün, 3. çeyreğe sarkabileceği tahmin ediliyor.

Bazı kaynaklar yeni ASIC’in 3 karttan oluşacağını ve her birinde 32 GB bellek bulunacağını (toplam 96 GB) söylerken, diğer kaynaklar toplam 72 GB RAM olacağını iddia ediyor. Yani söylentiler birbiriyle uyuşmuyor.

Bitmain’in yeni modelinin pek çok GPU tabanlı madencilik sisteminden daha yüksek performans vereceği söyleniyor. Günümüzde madenciler, çok sayıda GTX 1080 Ti gibi üst seviye ekran kartlarını bir araya getirerek sistem kurabiliyorlar. Eğer Ethereum ASIC Miner F3 benzer bir performansı daha düşük bir fiyatla verebilirse, madencilerin ekran kartlarından uzaklaşmasına sebep olabilir.

Bu arada Nvidia’nın da kriptopara odaklı bir GPU geliştirdiği konuşuluyor. Madencilere sunulan bu tip alternatifler, oyuncu ekran kartı fiyatlarının yeniden normal seviyeye inmesine sebep olabilir.