Anasayfa Haber Atari, Kriptopara Dünyasına Giriyor

Atari, Kriptopara Dünyasına Giriyor

Bir dönemin efsane bilgisayar markası Atari, kriptopara dünyasına temkinli bir giriş yapıyor.

1980’lerde Atari markası özellikle ülkemizde bilgisayar oyunlarıyla özdeşleşmişti. Her ne kadar Commodore 64 kadar yaygın satmasa da, özellikle yetişkinler için bilgisayar oyunlarının adı çok uzun süre “Atari” olarak kalmıştı.

Bir süre önce tekrar canlandırılan Atari markası, günümüz dünyasında kendine yeni bir yer edinmek için farklı projelere yöneliyor. Bu projelerden sonuncusu da kriptopara tabanlı olacak gibi görünüyor.

Blockchain konusunda çalışan Infinity Networks ile ortak bir çalışma geliştiren Atari, piyasaya Atari Token ve Pong Token adıyla iki farklı kriptopara türü sürmeyi planlıyor. Bunlardan Atari Token genel olarak eğlence sektöründe kullanılacak. Oyun, müzik, film gibi içeriklerin internet üzerinden satışında kullanılması tasarlanıyor. Pong Token ise oyun içi alışverişler ve benzeri amaçlarla kullanılacak.

Atari’nin her iki ürüne de “coin” yerine “token” adını vermesi ise sebepsiz değil. Eskiden beri arcade makinelerde kullanılan jetonlara “token” denir. Atari bu adı kullanarak gelecekteki yasal düzenlemelerden olabildiğince az etkilenmeyi hedefliyor. Bu yaklaşım işe yarayacak mı, Atari’nin “jetonları” kullanıma girdiğinde göreceğiz.