Anasayfa Haber Google ‘Resmi Göster’ Butonunu Kaldırdı

Google ‘Resmi Göster’ Butonunu Kaldırdı

Kullanıcıların aramada çıkan görselleri görüntülemek için siteleri ziyaret etmesi amaçlanıyor.

Google’ın görsel arama platformu Google Görseller’de yapılan küçük bir değişiklik, kullanıcıların kafasını karıştırdı. Görsel aramasında çıkan herhangi bir görsel seçildiğinde, bundan böyle “Resmi Göster” butonu çıkmayacak. Kullanıcıların görsele ulaşmak için web sitesini ziyaret etmeleri gerekecek.

Getty Images ile Google arasında yapılan anlaşma ile sonucu ortaya çıkan bu durum, web sitesi sahiplerinin haklarını koruma amacı taşıyor. İçerik üreticilerinin hazırladıkları görsellere, sitelerine herhangi bir şekilde giriş yapılmadan Google üzerinden ulaşılabiliyordu. Bu durum, geçimini reklam gelirleriyle sağlayan internet siteleri için sıkıntı yaratıyordu.

Fakat madalyonun diğer yüzüne de bakmak gerekiyor. İyi niyetli sitelerde görsellerin tam çözünürlüklü halini bulmak kolay olmasına rağmen, site içi trafiğin artması için çok sayıda link arasında gezmeyi mecbur kılan ve açılır pencereler açan kötü amaçlı siteler de mevcut. Bu değişiklikle birlikte görsele ulaşmak isteyen kullanıcıları linkler ve pencereler arasında gezdirecek pek çok yeni internet sitesi ortaya çıkacaktır.

Yazılım geliştiriciler ise bu durumun üstesinden gelmek için çalışmalara başlamış. Geliştirilen açık kaynaklı Firefox ve Google Chrome eklentileri, Resmi Göster butonunu geri getiriyor. “Make Google Images Great Again” adındaki eklenti, tarayıcıların uygulama mağazalarından indirilebiliyor.

MGIGA Chrome sürümünü indirmek için tıklayın.

MGIGA Firefox sürümünü indirmek için tıklayın.