Anasayfa Haber System Shock Yine Ertelendi

System Shock Yine Ertelendi

System Shock üzerinde çalışan Nightdive, oyunun bir süreliğine uykuya yatırıldığını açıkladı.

Klasik oyunlar arasında yer alan System Shock serilerini yeniden gündeme getiren Nightdive Studios, ilk oyunu yeniden yapmaya başlamıştı. Bu proje için Kickstarter üzerinden 1,3 milyon dolar bütçe toplayan Nightdive, bir süre önce oyunun 2018 yılında çıkacağını açıklamıştı.

Ancak Nightdive Studios CEO’su Stephen Kick tarafından yapılan bir açıklamayla, oyunun çıkışının bir kez daha belirsiz bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Kick yaptığı açıklamada projenin şimdilik uykuya yatırıldığını ama er geç tamamlanacağını ifade etti.

Öte yandan bu konuda piyasada fısıldananlara bakılırsa, Nightdive yönetimi bütçeyi doğru kullanmayı başaramamış ve Kickstarter üzerinde toplanan para da şimdiden erimiş. Stüdyo yönetiminin oyunda devamlı değişiklikler yaptığı, bunun sonucunda da projenin fazla uzadığı ve karmaşık bir hal aldığı iddia ediliyor.

Stüdyo yönetiminin oyunu başka bir firmaya satarak daha fazla finans toplamaya çalıştığı, ancak bunda da başarılı olamadığı söyleniyor. Sonuç olarak System Shock için ortada kesin bir çıkış tarihi yok ve oyun tahminen 2 sene daha piyasaya çıkamayacak.