Anasayfa Makale En Faydalı Kingdom Come Deliverance Modları

En Faydalı Kingdom Come Deliverance Modları

Warhorse Studios’un yeni oyununu bu modlar ile farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Son yılların beklenen aksiyon/RPG oyunlarından biri olan Kingdom Come: Deliverance geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu ve hızlı bir şekilde oyun sektörünün hakkında en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. Oyuna ilgi gösteren kesimlerden biri de mod yapımcıları. Öyle ki oyunun piyasaya sürülmesinin üzerinden iki hafta geçmeden oyun için onlarca mod hazırlandı. Biz de bu yazımızda hem oyun deneyiminizi kolaylaştıracak, hem de oyunun rahatsız edici eksiklerini kapatacak en iyi modları listeledik.

Unlimited Saving

KCD’nin diğer modern oyunlara kıyasla çok daha sert ve sıkı bir kayıt mekanizması var. Normal koşullarda oyuncular oyunlarını sadece bir yatakta uyuyunca veya Savior Schnapps adlı içeceği içince kaydedebiliyor. EddieShoe adlı kullanıcı tarafından hazırlanan Unlimited Saving modu ise bu engelleri ortadan kaldırıp oyuncuların diledikleri zaman oyunlarını kayıt edebilmesine izin veriyor.

Sectorial Lockpicking

Tyddy adlı kullanıcı tarafından geliştirilen Sectorial Lockpicking modu, oyun içi kilit kırma ekranına oyuncuyu yönlendirmesi için parmaklıklar ekliyor. Bu sayede daha kolay bir şekilde kilitleri kırabiliyor.

Perkaholic

Bu modu kullanmak için oyununuzu yeniden başlatmanız gerekecek. Xylozi adlı kullanıcı tarafından hazırlanan Perkaholic, oyunun başında oyuncunun Agility, Bow ve Unarmed yeteneklerine ek puanlar ekliyor. Bu ek puanlar sayesinde karakteriniz yüksek yerlerden düşünce daha az hasar alıyor, daha hızlı koşuyor ve daha iyi nişan alıyor.

Very Unintrusive Reticle

KCD kullanıcı arayüzünün pek ideal olduğu söylenemez. Normal koşullarda oyuncu nişan almadığı zaman ekranın ortasında sürekli bir sarı nokta yer alıyor. Bu noktayı görmekten rahatsız oluyorsanız, Lobuno adlı kullanıcının geliştirdiği Very Unintrusive Reticle modunu kullanabilirsiniz. Bu mod, ekrandaki sarı noktayı daha şeffaf bir hale getirerek sürekli oyuncunun gözünün önünde olmasını engelliyor.

Eğer bu mod ekrandaki sarı noktayı istediğinizden daha şeffaf yapıyorsa, daha hafif bir sürüm olan Unintrusive Reticle modunu deneyebilirsiniz.

Restore Halberds

Tahknall tarafından geliştirilen Restore Halberds, mızrak türü silahları birincil silah olarak kullanmanıza izin veriyor. Ayrıca normal koşullarda gizli olan silah tecrübe barının da görünmesini sağlıyor.

Roads Are Dangerous

KCD oynarken hızlı seyahat yaptığınız sırada rastgele bir saldırıya uğrayabilirsiniz. Zaatch adlı mod yapımcısının hazırladığı Roads Are Dangerous modu, oyuncunun saldırıya uğrama şansını ciddi miktarda artırıyor. Üstelik isteğe bağlı bir modül sayesinde karşılaşılacak düşmanların türü değiştirilebiliyor.

No Stamina Visual Effects

Oyunun ana karakteri olan Henry, sıradan bir insan olduğu için çok uzun süre koşamıyor. Oyunun bunu bildirme şekli ise oldukça dramatik. Karakterimizin stamine değeri düştükçe ekrandaki renkler azalıyor ve görüntü bulanıklaşıyor. Ayrıca stamina değerinin düştüğünü belirten ses efektlerini de duyuyoruz.

TheCorex tarafından geliştirilen No Stamina Visual Effects oyunculara bu konuda üç farklı seçenek sunuyor. Oyuncular stamina değerinin azaldığını belirten görsel efektleri kapatabiliyor ya da ses efektlerini kapatabiliyor. Eğer oyuncu dilerse de her iki efekti kapatabiliyor.

Bow Dot Reticle

Ekranda sürekli görünen sarı noktanın ok ile nişan aldığımızda ortadan kaybolduğunu yukarıda belirtmiştik. Ancak bazı oyuncular nişan alma esnasında sarı noktanın eksikliğini hissedebilir.

FoX_D3ff3nd3R tarafından geliştirilen Bow Dot Reticle modu bu oyuncuların imdadına yetişiyor. Bu modu kurduktan sonra ekrandaki sarı nokta, ok ile nişan alınca ortadan kaybolmayacaktır.

No Helmet Vision

KCD, gerçekçiliği ön plana koyan bir oyun. Bu nedenle karakterimiz bir miğfer taktığında görüntü alanımız daralıyor. Bu kısıtlamadan rahatsız olan JustAnOrdinaryGuy adlı mod yapımcısı, hazırladığı No Helmet Vision modu ile bu kısıtlamayı tamamen ortadan kaldırdı.

Volumetric Fog Enabler

Warhorse Studios geliştiricileri, oyunun geliştirme sürecinde oyuna volumetrik sis desteği eklemiş ancak kullanıma kapatmıştı. Moosan82 adlı kullanıcı tarafından düzenlenen Volumetric Fog Enabler modu, oyununa daha yoğun bir atmosfer katmak isteyen oyuncular tarafından bu özelliği etkinleştirmek için kullanılabilir.

Skip Intro Movies

Çok ufak bir sıkıntı olsa da bazı oyuncular oyunu her başlattıklarında giriş videolarını pas geçmekten sıkılmış olabilir. PcFreaky99 tarafından hazırlanan Skip Intro Movies modu ise giriş videolarını doğrudan devre dışı bırakıyor.

Dark Times

Listemizdeki son mod, aynı zamanda açık ara en büyük olanı. sidewayz24 adlı mod yapımcısı tarafından geliştirilen ve henüz beta aşamasında olan Dark Times oyunun işleyişi ile ilgili pek çok şeyi değiştiriyor.

Dark Times modu oyunun ekonomisini baştan aşağı değiştiriyor. Tüccarların belirlediği fiyatlardan ürün stoklarının yenilenme hızına kadar pek çok ticaret faktörü yenileniyor. Bu mod aynı zamanda adından da anlaşılabileceği üzere dövüş sistemini daha zor bir hale getiriyor.Dark Times modunun uyguladığı değişiklikler arasında karakterin taşıyabileceği ağırlık, stamina yenileme hızı, kazanılan tecrübe puanı gibi ufak ama etkili oyun mekanikleri de yer alıyor. İlerlemeyi yavaşlatan, ekonomiyi zorlaştıran ve dövüşleri daha ölümcül yapan Dark Times’ın ana hedefi ise oyunu daha gerçekçi kılmak.