Anasayfa Haber Google Yeni Video Aracında Yapay Zeka Kullanıyor

Google Yeni Video Aracında Yapay Zeka Kullanıyor

Yapay zekayı kullanan yeni teknoloji, yeşil perdeye ihtiyaç duymuyor.

Yapay zeka teknolojilerinin kullanım alanları, şimdiden bir hayli genişlemiş durumda. Ayrıca henüz fark etmediğimiz potansiyel alanlar da zamanla ortaya çıkacaktır. Google ise yeni bir projesinde yapay zeka teknolojisini video düzenleme için kullanıyor.

Yeni video düzenleme teknolojisiyle kullanıcılar gerçek zamanlı olarak arka planı değiştirebilecekler. Teknolojinin en can alıcı noktası ise bunun için düz bir arka plana veya yeşil perdeye ihtiyaç duymaması. Yapay zeka, kameradaki insanı tanımlayarak geri kalan tüm alanı farklı bir video ile doldurabiliyor. Google bu teknolojiyi “Mobile Real-time Video Segmentation” olarak isimlendirmiş.

Fotoğraflara filtre uygulamak kadar basit çalışan yeni düzenleme teknolojisi henüz beta sürümünde. Araç, bu haliyle YouTube’un sınırlı sayıda içerik üreticisine dağıtılacak olan beta sürümüne entegre edilecek. Arka planı yok etme teknolojisinin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı ise henüz bilinmiyor.

Google’ın böyle bir kolaylığı getiriyor olması ilk bakışta kulağa hoş geliyor. Ancak ortaya çok daha fazla sahte video çıkacak olması ihtimali de şimdiden eleştirilmeye başlanmış.

Bu linki takip ederek örnek videoya ulaşabilirsiniz.