Anasayfa Video 2018 Model Samsung QLED TV Özellikleri

2018 Model Samsung QLED TV Özellikleri

Samsung, New York’ta düzenlediği etkinlikte 2018 model QLED TV özelliklerini açıkladı.

Samsung Electronics, New York’ta düzenlediği lansmanda 2018 model QLED TV’lerini tanıttı. Bizim de yerinden takip ettiğimiz etkinlikte firma, amiral gemisi QLED TV modellerindeki özelliklerin yanı sıra genişleyen Premium UHD, UHD ve Ultra Büyük Ekran TV serilerindeki güncellemeleri paylaştı.

XBOX One X ve Steam Link Desteği

Yeni QLED TV serisinin lansmanında firma, Microsoft ile yaptıkları anlaşma sonucunda TV’lerin Xbox One X için özel olarak iyileştirildiğini açıkladı. Konsol bağlandığında bunu otomatik olarak tespit eden TV, görüntüyü ve sesi oyun moduna alıyor.

Samsung’un oyun konusunda sunduğu bir başka özellik de Steam Link. Steam Link ile evinizin başka bir yerinde olan bilgisayarınız ile TV’nizi kablosuz ağ üzerinden bağlayıp oyunları kanepenizden oynayabiliyorsunuz. Bunun için oyun kumandası dışında başka bir cihaza da gereksiniminiz yok.

Samsung bilgisayarını doğrudan TV’ye bağlayacak olan kullanıcıları da düşünmüş. Firma bu bağlamda giriş gecikmesini 15ms’ye kadar düşürdüğünü belirtiyor ki TV’ler için bu gerçekten iyi bir değer.

Samsung, ayrıca, 75 inç ve üzeri boyutlarda yeni modellerini de etkinlikte tanıttı. Bunlar arasında 88” boyutlu dev bir QLED TV de bulunuyor.

2018 Model Samsung QLED TV
65Q9F, 75Q9F ve 65Q8C tanıtılan modellerden bazıları.

Ortam Modu

Yeni TV serisinin evin tasarımıyla bütünleşmesini sağlayan Ortam Modu (Ambient Modu), kullanıcılar televizyonu izlemediği anlarda TV’nin bulunduğu yerle bütünleşik gözükmesini sağlıyor. Bunun için TV’nin asılı olduğu duvarın bir fotoğrafını çekmek yeterli oluyor. TV daha sonra kendisini buna göre ayarlıyor.

Ortam Modunda TV ayrıca trafik, hava durumu ve haberler de dahil olmak üzere ekranda çok sayıda bilgiyi kullanıcıya sunabiliyor.

Tek Kablo

Samsung daha önce bütün veri bağlantılarını tek bir kablo üzerinden aktarmaya başlamıştı. 2018 QLED TV serisinde ise artık güç kablosu da bu kabloya dahil ediliyor. 15 metreye kadar uzunlukta sunulabilen bu kablo ile artık uydu alıcı cihazları TV altında konumlandırma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bir sonraki aşamada tamamen kablosuz TV’leri görebileceğimizi söyleyebiliriz.

Bixby TV’ye Geldi

Yeni QLED serisi ile birlikte Samsung TV kurulumunu da basitleştirmiş.  Firma artık kurulumu akıllı telefonunuz ile yapmanızı mümkün kılıyor. SmartThings uygulamasıyla TV’yi kolayca kurabiliyorsunuz. Ayrıca Spotify, Netflix veya Facebook gibi servislere giriş için ek parola girmenize gerek olmuyor. Bu hizmetlerin giriş bilgileri doğrudan telefonunuzdan TV’ye aktarılabiliyor. Bütün bu bilgiler ise Samsung Knox ile güvence altında tutuluyor.

Göze çarpan özelliklerden biri de Bixby. Bixby ile kullanıcılar sesli kontrolle sevdikleri TV içeriğini hemen izlemeye başlayabiliyor veya uyumlu cihazları TV üzerinden sesle kontrol edebiliyorlar. Örneğin Bixby’ye komut verip evdeki güvenlik kameranızı izlemeye başlayabiliyorsunuz.

HDR Desteği

QLED TV’lerin uzun ömürlü Quantum Dot teknolojisi kullandığını ve bu teknolojinin de 2018 modellerde daha da geliştirildiğini belirtelim. Ayrıca TV’lerin HDR 10+ teknolojisini desteklediğini de eklememizde fayda var.

Samsung’un etkinlikte tanıttığı bir başka ürün de 8K AI QLED TV idi. Yapay zeka destekli bu TV, her görüntüyü 8K çözünürlüğe yükseltiyor (upscaling).

Duvar TV

Son olarak firmanın tanıttığı bir başka ürün de Wall TV oldu. MicroLED kullanan Wall TV, 4K çözünürlük sunuyor ve istediğiniz boyuta kadar ayarlanabiliyor. Dileyen kullanıcılar Wall TV’yi 4:3, 16:9 veya 21:9 gibi farklı boyutlarda kurdurabiliyor. Ayrıca mevcut Wall TV’nizi daha sonra büyütme şansına da sahipsiniz.

Samsung 2018 serisi televizyonlar Nisan 2018’den itibaren mağazalarda satışa sunulacak.