Anasayfa Haber Xbox One’a FreeSync Ekran Desteği Geliyor

Xbox One’a FreeSync Ekran Desteği Geliyor

Microsoft’un Xbox One X ve Xbox One S konsolları, AMD FreeSync teknolojisini destekleyecek.

Microsoft, Xbox konsollarındaki geliştirmelerine devam ediyor. Önümüzdeki güncellemeyle 1440p çözünürlük desteğine kavuşacak olan Xbox sahipleri, beraberinde AMD’nin FreeSync teknolojisinden de faydalanabilecekler.

AMD’nin FreeSync teknolojisi, tıpkı Nvidia’nın G-Sync teknolojisi gibi bir V-Sync alternatifi. Yıllardır oyunlarda kullanılmakta olan V-Sync teknolojisi ekran kartının, monitörün görüntü gösterme zamanlamalarına göre frame çıkışı vermesini sağlıyor. V-Sync teknolojisinde ekran kartı oyundan bir kare görüntü vermek için monitörün onay vermesini bekliyor. Bu bekleme de aynı zamanda daha düşük fps elde edilmesi anlamına geliyor.

FreeSync ve G-Sync teknolojileri ise tamamen farklı bir yapıda çalışıyor. Ekran kartları hazırladığı görüntüyü hiç beklemeden monitöre gönderiyor. Monitör de gelen görüntülere göre kendi gösterim zamanlamalarını ayarlıyor. Böylece ekrandaki kırılmaları engellemek için kullanılan V-Sync efekti, aynı zamanda akıcılığı da sınırlamayacak bir hale geliyor.

Xbox One S ve Xbox One X’e gelecek olan bu yeniliklerle birlikte, konsol sahiplerinin televizyon yerine FreeSync destekli oyuncu monitörlerine yönelmeleri bekleniyor. Yeni özelliklerin yer alacağı güncellemenin, önümüzdeki ay yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version