Anasayfa Haber Trump, Qualcomm’un Satışını Engelledi

Trump, Qualcomm’un Satışını Engelledi

ABD Başkanı Donald Trump, Qualcomm’un satışına izin vermedi.

Bir süredir Qualcomm’u satın almak için çabalayan Broadcom, ilk teklifinin yetersiz görülmesi sebebiyle Qualcomm yöneticilerinden ret cevabı almıştı. Bunun üzerine teklifini 120 milyar dolara yükselten şirket, bu sefer de Trump engeline takıldı.

Bu pazarlıklar sürerken, Qualcomm gibi büyük bir Amerikan şirketinin satışının devlet tarafından engellenebileceği konuşuluyordu. Bu tahminler doğru çıktı ve Donald Trump satın alma çalışmalarına noktayı koydu.

Trump, Broadcom’un Qualcomm’u satın almasında ABD’nin güvenliğini tehdit edebilecek bazı bulgular olduğunu söyledi. Broadcom ise satışın engellenmesinde öne sürülen sebebi reddetti. Qualcomm, konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Qualcomm, ABD tarafından satışı engellenen ilk şirket değil. ABD devleti 2017’nin başından bu yana 10 farklı şirketin satışına engel oldu. ABD merkezli firmaları satın alması engellenen şirketlerin 8’i Çin merkezli.

Diğer taraftan Intel’in de Qualcomm – Broadcom ikilisinin tehdit oluşturacağı endişesiyle Broadcom’u satın almayı planladığı söyleniyordu. Qualcomm satışının iptal olmasıyla birlikte Intel’in bu planından vazgeçebileceği düşünülüyor.