Anasayfa Haber Activision, Bir Battle Royale Oyunu Geliştiriyor

Activision, Bir Battle Royale Oyunu Geliştiriyor

Activision, bir yatırım firmasıyla yaptığı toplantıda Battle Royale oyunu geliştirdiğine işaret etti.

PUBG’nin yakaladığı başarı büyük oyun şirketlerinin dikkatini çekiyor. Steam’de anlık oyuncu sayısı rekorları kıran PUBG, 30 milyonluk satış sayısına ulaştı. PUBG’nin şu anda en büyük rakibi ise Fortnite.

Oppenheimer isimli bir yatırım şirketi, Activision’la gerçekleştirdiği bir toplantıda şirketin gelecek planlarıyla ilgili bilgi aldı. Oppenheimer, toplantı sonrası yayınladığı raporda Activision yöneticilerinin Battle Royale türünün geliştirici şirketlere getirdiği kazancın farkında olduklarını söyledi.

Ayrıca Activision’ın “Fast Follower” olduğunu ifade etti. Fast Follower sözü, genellikle bir işte öncü olmayan fakat geriden gelip başarıya ulaşan kişiler ve kurumlar için kullanılıyor. Bu da şirketin bir Battle Royale oyunu geliştirdiğine işaret ediyor.

Activision, EA, Ubisoft ve Take-Two gibi büyük şirketlerin Battle Royale oyunlarını piyasaya sürmesiyle PUBG’nin oyuncu kaybedeceği tahmin ediliyor. PUBG, oyuncu sayısı konusunda Fortnite Battle Royale’ın gerisinde kaldı. Tabii Fortnite’ın ücretsiz bir oyun olduğunu unutmamak gerek.