Anasayfa Haber Blizzard, WoW: Classic Çalışmalarına Devam Ediyor

Blizzard, WoW: Classic Çalışmalarına Devam Ediyor

Oyunun direktörü Ion Hazzkostas, AMA etkinliğinde süreçle ilgili bazı bilgiler paylaştı.

World of WarCraft’ın güncel halinden memnun olmayan çok sayıda oyuncu, WoW’un eski sürümlerini oynamaya imkan sağlayan ücretsiz sunucuları tercih ediyor. Bu sunuculara savaş açan Blizzard, geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirdiği Blizzcon etkinliğinde WoW: Classic’i duyurmuştu. WoW: Classic, oyunun herhangi bir ek paket almadan önceki zamanlarını (Vanilla) oynamaya imkan sağlıyor.

Blizzcon’da yapılan duyurunun ardında Blizzard’dan oyunun durumuyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı. World of WarCraft oyun direktörü Ion Hazzkostas, Twitch üzerinde yapılan bir AMA (Ask Me Anything) etkinliğinde Classic sürümüyle ilgili son bilgileri paylaştı.

Hazzkostas, WoW: Classic için açılan pozisyonların doldurulduğunu ve iş ilanlarının kapatıldığını söyledi. Ekibin tamamlandığına işaret eden Hazzkostas, oyun üzerine çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. WoW: Classic ile ilgili duyuru yapmayı çok istediğini söyleyen direktör, şimdilik bunun için erken olduğunu ekledi.

Tahminlere göre oyun, aynı zamanda bir remastered sürümü olacak. Oyunun grafiklerinin yenilenmesi beklenirken, oyun içi sistemlerde nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu. Ölçeklendirilebilir Raid’ler, Raid Finder ve Dungeon Finder araçları oyuna vanilya sürümünden sonra eklenmişti. Bazı oyuncular, bu araçların WoW’ın sosyal yönünü baltaladığını düşünüyorlar.