Anasayfa Haber ABD Donanması Xbox 360 Kontrolcüsü Kullanıyor

ABD Donanması Xbox 360 Kontrolcüsü Kullanıyor

ABD donanmasının en yeni denizaltısında oyun konsolu kontrolcüsü kullanılmış.

ABD donanması geçtiğimiz hafta en yeni saldırı denizaltısının duyurusunu yaptı. USS Colorado adındaki yeni Virginia sınıfı denizaltı, sistemlerinde kullanılan bazı oyun konsolu parçaları yüzünden gündem konusu oldu.

Günümüz denizaltılarında periskop yerine Photonics Mast adı verilen farklı bir donanım kullanılıyor. Uzayabilen radyo antenlerine benzer bir sistemle çalışan bu parçanın uç kısmında kameralar bulunuyor. Kameraların ilettiği görüntüler su yüzeyinin gözlemlenmesine olanak sağlıyor.

Önceki denizaltılarda Photonics Mast kontrolü joystick aracılığıyla yapılıyordu. Oldukça hantal ve pahalı olan bu joystick, USS Colorado ile yerini Xbox 360 kontrol cihazlarına bırakıyorlar.

USS Colorado’nun komutanı Reed Koepp’e göre bu değişiklik tasarruf sağlamasının yanı sıra, genç denizcilerin Photonics Mast’i daha bilindik bir şekilde yönetmesine imkan tanıyacak. Kullanılan Xbox 360 kontrol cihazlarının özel yapım mı, yoksa standart model mi olduğu ise bilinmiyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version