Anasayfa Haber Red Faction: Guerrilla Yeniden Yapılıyor

Red Faction: Guerrilla Yeniden Yapılıyor

THQ Nordic tarafından elden geçirilen Red Faction: Guerrilla yakında piyasaya çıkacak.

Red Faction oyun serileri, gelecekteki Mars kolonisinde yaşanan gerilim ve ayaklanmaları konu alır. İlk oyundan beri bu serinin ana unsurlarından biri de yıkılabilir binalar ve hasar görebilen arazi yapısı olmuştur.

2009 senesinde piyasaya çıkan Red Faction: Guerrilla bu serinin üçüncü oyunuydu ve açık dünya yapısına sahipti. Bu oyunda hasar gören bina ve arazi unsuru oyun mekaniğinin merkezine oturtulmuştu.

Ancak oyun çıktığında beklenen başarıyı gösteremedi. Fakat zamanla kendine sadık bir oyuncu kitlesi kazanmayı başardı. THQ Nordic bu serinin isim haklarını elinde tuttuğundan, bu oyunu elden geçirip tekrar piyasaya çıkarma kararı almış.

“Re-Mars-tered Edition” edition adıyla duyurulan yeni sürümde oyunun grafikleri ve sesleri elden geçirilecek. Ayrıca oyuna 4K grafik desteğinin de ekleneceği bildirilmiş.

Yeni sürüm için kesin bir çıkış tarihi verilmedi, ancak 2018’in ikinci çeyreğinde, yani önümüzdeki bahar aylarında piyasada olacağı belirtildi. Oyun PC, Xbox ve PS4 için çıkacak. Oyunun orijinal PC sürümüne Steam üzerinde sahip olan kullanıcılar, yeni sürümü de ücretsiz indirebilecek.