Anasayfa Haber Intel Bazı İşlemcileri İçin Spectre Yaması Geliştirmeyi Durdurdu

Intel Bazı İşlemcileri İçin Spectre Yaması Geliştirmeyi Durdurdu

Intel bazı eski işlemcilerine Spectre yaması çıkarmaktan vazgeçti.

Uzun bir süredir Meltdown ve Spectre yamalarıyla meşgul olan Intel, çok sayıda işlemcisini nispeten güvenli hale getirmeyi başardı. İşlemcilerin yamalarının yapılmakta olup olmadığını aylık olarak duyuran ve bilgi veren Intel, dün yayınladığı duyuruda bazı işlemcilerin Spectre yaması almayacağına değindi.

Intel, ilk nesil Core i7’ler ve Core Extreme’ler (975, 930, 960, vs), Bloomfield Xeon serisi (W3520, W3530 vs), Harpertown Xeon CO, Harpertown Xeon EO, Jasperforest mimarili Celeron ve Xeon serileri, Penyrn mimarisi (Core 2 Extreme, Core 2 Quad, Core 2 Duo, Core 2 Solo) ve Wolfdale gibi geçmişteki popüler işlemcileri için Spectre yaması geliştirmeyi durdurdu.

Bu işlemcilerin bir kısmı mimarisi uygun olmadığı, bir kısmı da yazılım desteği sona erdiği için güncellenmeyecek. Bahsi geçen işlemcilere sahip bilgisayarlara Spectre açığı aracılığıyla saldırı yapıldığında Intel’in nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu. Zira aralarında Xeon işlemciler de bulunuyor ve bu işlemciler hala bazı sunucularda kullanımda olabilir.

Bu durumda işlemciyi kullanan şirketler, Intel’e dava açabilir. Özellikle Amerika’da bu tip davaların ne şekilde sonuçlandığı da az çok belli denebilir.

Güncelleme almayacak tüm işlemcilerin yazılı olduğu PDF’i görmek için tıklayın.