Anasayfa Haber Bülten Vodafone Freezone, LoL Türkiye Şampiyonluk Ligi İsim Sponsoru Oldu

Vodafone Freezone, LoL Türkiye Şampiyonluk Ligi İsim Sponsoru Oldu

Vodafone, gençlik markası Vodafone FreeZone çatısı altında tutku alanı espor olan gençlere ulaşmaya devam ediyor.

Vodafone, gençlik markası Vodafone FreeZone altında bir yıl önce adım attığı espor pazarında hedef büyüttü. Geçen yıl Türkiye’nin önemli espor takımlarından BAUSuperMassive eSports ile iş ortaklığı yapan Vodafone, sektördeki ikinci yılında, dünyada 100 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan online oyun devi Riot Games ile işbirliğine giderek League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi’ne ismini verdi.

Yatırımlarıyla espora ve oyunculara destek olmayı hedefleyen Vodafone, böylece Riot Games’in Türkiye’de Şampiyonluk Ligi için isim hakkı verdiği ilk firma oldu. Vodafone ve Riot Games arasında imzalanan anlaşmayla, Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel espor ligi League of Legends’ın 2018 sezonu kış ve yaz mevsimi ligleri “Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi” ismini aldı.

Türkiye espor sektöründeki en büyük işbirliğine imza atan Vodafone ve Riot Games, ligde bir ilk olan isim sponsorluğunun detaylarını, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit’in katılımıyla düzenlenen toplantıda aktardı. Toplantıya League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi oyuncuları da katıldı.

Türkiye’de 2012 yılında yarı profesyonel olarak başlayan, 2015’te ise profesyonel hale gelen Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde 2018 sezonunda 8 takım mücadele ediyor. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri oynanan maçlarda her takım günde 1 maç yapıyor.