Anasayfa Haber Amerika, Garanti Etiketlerini Kabul Etmiyor

Amerika, Garanti Etiketlerini Kabul Etmiyor

ABD’nin Federal Ticaret Komisyonu, garanti koruyucu etiketlerin yasal olmadığına karar verdi.

Pek çok elektronik cihazın üzerinde, en az bir vidanın önünü kapatacak şekilde etiketler yapıştırılıyor. Bu etiketlerin üzerinde bozulmaları veya çıkarılmaları durumunda garanti kapsamından çıkacağı yazıyor. Federal Ticaret Komisyonu ise bu etiketlerin yasal olmadığı konusunda şirketleri uyardı.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), etiketlerde daha detaylı bilgi verilmesi gerektiğini belirtti. Etiketlerde “Eğer bu üründeki garanti mührü değiştirilirse, zarar verilirse veya çıkarılırsa garanti kapsamından çıkar” gibi detaylı bilgi verilmesi gerektiğini ekledi.

FTC, otomotiv, mobil cihaz ve oyun konsolu sektöründeki 6 farklı şirketin etiketlerinin yasalara uygun olmadığı konusunda uyarı yaptı. Kurum, şirketlere web sitelerindeki garanti politikalarını düzenlemeleri için 30 gün süre verdi. 30 günün sonunda garanti politikalarını yasalara uygun hale getirmeyen şirketler, yasal yaptırımlarla karşılaşacak.

Tabii bu konu doğrudan ülkemizle ilgili değil. Ancak ABD pazarının büyüklüğü, bu ülkedeki trendlerin dünyanın kalanında da etkili olmasına sebep oluyor. Garanti etiketlerinin yasal kabul edilmemesi, zamanla diğer ülkelerdeki yasal uygulamaları da etkileyebilir.