Anasayfa Makale Boot Camp ile MacBook’a Windows 10 Kurulum Rehberi

Boot Camp ile MacBook’a Windows 10 Kurulum Rehberi

Mac cihazınıza Windows 10 kurmak istiyorsanız Boot Camp rehberimizden yararlanabilirsiniz.

Boot Camp ile Windows 10 işletim sistemini Mac bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Biz de nu rehberimizde Macbook Pro dizüstü bilgisayara Boot Camp ile MacOS işletim sistemi yanında Windows 10 işletim sistemi kuruyoruz.

Peki Boot Camp ne işe yarar? Çift işletim sistemi ile MacOS’ta bulunmayan uygulamaları Boot Camp sayesinde Windows’ta çalıştırabiliriz. Dahili GPU’nun gücü kısıtlı olsa da Windows PC oyunlarını oynayabiliriz. Ayrıca eGPU rehberlerimizde performansı daha da nasıl arttıracağınızı öğrenebilirsiniz.

Kurulum, güncelleme, gerekebilecek ayarlar ve Windows ile MacOS arası geçiş işlemlerine bu rehberde bakıyoruz.

Adım adım Mac’e Windows Kurulumu

  1. En güncel Windows sürümünü buradan indirin.
  2. İnen ISO dosyasını macOS masaüstüne taşıyın.
  3. Launchpad’i açın. Buradan Diğer kısmına geçin ve Boot Camp yardımcısını açın.
  4. Boot Camp masaüstündeki ISO dosyasını tespit edecektir. Şimdi aşağıda yer alan “APFS Kapsayıcı ‘disk’ şöyle bölüntülenecektir” kısmından Windows’a ayıracağınız alanı belirleyin.
  5. Cihazı prize takıp Yükle deyin. Boot Camp Windows için gerekli yazılımı indirecektir. Bu işlem için İnternet bağlantısı gerekmekte.
  6. Son aşamada parolanızı girip tamam deyin. macOS yeniden başlayacak ve doğrudan Windows kurulum ekranı sizi karşılayacak.
  7. İleri deyip Windows dilini seçin. Varsa lisans anahtarınızı girin ve lisans koşullarını kabul edin.
  8. İleri dediğinizde disk seçim ekranı gelmeden Windows kurulumu başlayacaktır.
  9. Yönergeleri takip edip Windows 10 masaüstüne varın. Burada Boot Camp yükleyicisi karşınıza çıkacak. İleri diyerek yüklemeyi başlatın. Boot Camp gerekli sürücüleri yükleyecektir.

Windows ve macOS Arasında Geçiş

Boot Camp ile Windows kurduktan sonra cihazınız sürekli Windows ile açılacaktır. Bu işlemi isterseniz kalıcı olarak değiştirip macOS yapabilir, isterseniz de her açılışta ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle Windows’tan macOS’a geçmek için iki seçeneğiniz var:

  • Sağ altta çalışan Boot Camp simgesine tıklayıın ve macOS ile Yeniden Başlat seçeneğini seçin.
  • Bilgisayarı kapatın. Açma tuşuna basın ve sonrasında Option tuşuna basılı tutun. Gelen ekrandan istediğiniz işletim sistemini seçin.

macOS’u doğrudan açılan sürüm yapmak:

  • Sistem Araçları’nı açın. Buradan Başlangıç Diski’ni seçin. “Bilgisayarınızı başlatmak için kullandığınız işletim sistemini seçin” kısmından macOS veya Boot Camp arasından seçim yapabilirsiniz.