Anasayfa Video Corsair Spec-Omega Kasa İncelemesi

Corsair Spec-Omega Kasa İncelemesi

Corsair Spec-Omega bilgisayar kasası incelemesinde Spec serisinin yeni üyesinin bütün detaylarına yakından bakıyoruz…

Corsair Spec-Omega daha önce incelediğimiz Spec Alpha modelinden sonra seriyi devam ettiriyor. Corsair’ın Spec serisi masaüstü bilgisayar toplamak için baktığımız hesaplı ama belirli bir kalite çıtasının üzerindeki kasalar arasında yer alıyor.

Spec-Omega bu seriye temperli yan camı, yeni kasa önü paneli, dış aydınlatma ve ek değişiklikler ile katılıyor. Artı ve eksileriyle bütün özelliklerini inceleme videomuzda sizlerle paylaşıyoruz. Kasayı incelerken içerisine örnek bileşenler monte edip, sistem toplama yapmak isteyenler için nelere dikkat etmeleri gerektiğini not ettik.

Ayrıca daha önce incelediğimiz RGB fanlar ile nasıl göründüğüne de baktık: Corsair ML PRO RGB 120mm Fan İncelemesi…

Corsair Spec Alpha İncelemesi…

Spec ailesi Corsair’ın uygun fiyatlı kasa çözümlerini içeriyor ve daha önce Alpha modeli ile oldukça popülerlik kazandı. Bugün inceleyeceğimiz Omega, Alpha’nın tasarımını devam ettirirken ona bazı rötüşlar ekliyor.

Bu rötüşların en büyüğü elbetteki yan paneldeki temperli ve karartılmış cam. Camdan başka öne 360mm’ye kadar radyatörlerin takılabilmesi, kasa önünde dahili led aydınlatma bu kasayla gelen diğer yenilikler arasında.

Spec Omega’nın mid tower bir kasa olduğunu söylemiştik, buna uygun şekilde ölçüleri 495mm yükseklik, 232mm genişlik ve 516mm uzunluk şeklinde. Kasada malzeme olarak çelik kullanılmış ve 7.5 kg ağırlığa sahip.

İncelediğimiz siyah/beyaz versiyona ek olarak, kırmızı/siyah ve sade siyah versyionları da mevcut. Siyah beyaz versiyonda öndeki led de beyaz olurken, sade siyah ve siyah/kırmızı  modellerde led kırmızıya bürünüyor.

Kasaya ilk baktığınızda gözünüze çarpan boydan boya temperli cam oluyor. Sistem bileşenlerinizi tüm ihtişamıyla sergilemeniz için düşünülmüş bu ayrıntı artık birçok kasada görmeye alıştığımız bir özellik halini aldı.

Ön tarafta Spec Alfa’dan aşina olduğumuz bilim kurgu esintili üçgen tasarımı tekrar görmekteyiz ancak Alfa’nın aksine saydam olan kısım fanların nefes alabileceği ızgaradan değil plastikten yapılmış. Dolayısıyla hava girişinin olduğu yer oldukça küçültülerek kasanın altına itilmiş.

Ön panelde 2 adet USB 3.0 portu, kulaklık çıkışı ve mikrofon girişi, güç ve reset butonları ve son olarak disk işlem ışığı görmekteyiz.

Kasanın üstüne baktığımızda ikiye bölündüğünü ve yarısının ızgara, diğer yarısının plastik dış kaplama ile devam ettiğini görüyoruz.

Ön ve üst paneldeki bu plastik kapaklar istendiğinde çıkarılabiliyor.

Arka tarafta klasik 7 adet PCI-E genişleme yuvası deliklerini, güç kaynağı montaj yuvasını, anakart giriş çıkış portları yuvasını ve 120mm’lik egzos fanı için yüksekliği ayarlanabilir bir yuva mevcut. Buraya siyah Corsair marka fan takılı olarak geliyor.

Son olarak alt kısımda güç kaynağı fanı için çıkarılabilir bir toz filtresi, sabit disk kafesini sökebilmeniz için bir vida ve normalden biraz yüksek duran kasa ayaklarını görüyorsunuz. Ayak parçaları kasaya vidayla sabitlendiği için istenildiğinde sökülebiliyor ve zemine temas eden kısımda titreşimi azaltması ve kaymaması için kauçuk malzeme tercih edilmiş.

Yan kapakları açıp kasanın içine göz atalım şimdi isterseniz.

Cam kapağı kutuya dahil edilen alyan anahtarla açıyoruz çünkü alyan başlı vida kullanılmış. Ön kısımda 1 adet aydınlatmalı fan görebiliyoruz. Corsair’ın belirttiğine göre bu fan SP serisinden. Buraya Corsair H150i Pro gücü üç fanlı radyatörlere sahip hazır sıvı soğutma çözümlerini takabiliyorsunuz. Radyatör uyumluluğu 360, 280,240 ve 120mm. Dilerseniz öne 3 adet 120 veya 140, üste de 2 adet 120 veya 140 mm’lik fanlar takabilmektesiniz.

Üst kısma radyatör takılabiliyor fakat yüksek ram soğutucuları bir kısıtlama oluşturabilir.

Bu sebeple buraya soğutucu takmak için alışveriş yapmadan önce iyice ölçmenizi öneririz.

Fiziksel sınırlara değinmişken takılabilecek maksimum CPU ve GPU ölçüleri şu şekilde. CPU soğutucularında 170mm yüksekliğe kadar çıkabilirken, GPU uzunluğu maksimum 370mm olabiliyor ve 200mm’ye kadar uzunlukta PSU’lar da kasaya sığabilmekte.

Sürücü genişleme yuvaları konusunda 2 adet 3.5 inçlik genişleme yuvasına sabit disklerinizi ve arka taraftaki 3 adet yuvaya 2.5 inçlik SSD’lerinizi takabilirsiniz.

Eğer sabit diskleriniz yoksa bu kafesi çıkarabilmeniz de hoş bir detay olmuş. Corsair sabit disk yuvalarından birisine fan, anakart, ssd ve harddisk montajı için gerekli vidaların ve kablo kelepçelerinin olduğu bir kutu koymayı ihmal etmemiş.

Kablo yönetimi için açılan delikler çok sayıda ve bu konuda aşırı derecede titiz bir insansanız hoşunuza gidecek bir detay bu. Ancak keşke güç kaynağı kablolarını ve hatta sabit disk kafesini gizleyen bir kapak olsaymış diyoruz. Eğer modüler ve kılıflı güç kaynağınız varsa pek bir problem teşkil etmeyecektir. Ancak böyle olmayan güç kaynaklarında onca kılıfsız sarı, kırmızı, siyah kablonun kasanın orta yerinde durması temperli cama sahip bir kasada görmek istemeyeceğiniz bir görüntü olurdu.

Kasanın 360mm’lik radyatörlere kadar destek verdiğini belirtmiştik. Ancak ön paneldeki hava girişi gerçekten çok kısıtlı ve buraya 3 fanlı bir soğutucu takmanız durumunda fanlar aşağıdaki küçücük bir ızgaradan nefes almak zorunda kalıyor.Ayrıca bu ızgaranın fan filtresi de bulunmadığı için radyatör ve sistem bileşenlerinizin kısa süre içinde tozlanması olası. Keşke Corsair Spec Alfa’daki tasarımını devam ettirerek ön panelin daha büyük bir kısmını ızgaralı bıraksaydı.

ITX, Micro ATX ve ATX boy anakartlar Spec Omega ile uyumlu ve anakartı vidalamanız gereken aralayıcıların üzerindeki kodlamalar ile hangisini hangi boy anakart ile kullanmanız gerektiğini kolayca anlayabiliyorsunuz.

Kimine çok önemsiz bir detay gibi gelebilir ancak bu kasada gördüğüm ve hoşuma giden bir yandan bahsetmek istiyorum. O da ön paneldeki USB 3.0 portlarının kablosnun dairesel değil, yassı oluşu. Böyle bir tasarımı ilk defa görüyorum ve bence hali hazırda çok kalın ve çirkin görünen, kolayca esnetilemeyen, aşırı sert bu kablolar bir miktar daha estetik ve kolay yönetilebilir olmuş böylece.

Sonuç itibariyle Spec Omega bilgisayar kasasına servet ödemeden temperli cam, üst seviye sıvı soğutma desteği ve dış aydınlatma isteyen kullanıcılara yönelik bir ürün diyebiliriz.

Artılar:

  • Uygun fiyata temperli karartılmış cam
  • 360mm radyatör desteği
  • Dikkat çeken dış tasarım
  • Farklı renk seçenekleri

Eksiler:

  • Ön fanlar için yeterli nefes alma boşluğu yok
  • PSU ve HDD kafesi için gizleyici kapak olabilirdi