Anasayfa Haber Helsinki Üniversitesi Ücretsiz Yapay Zeka Kursu Açtı

Helsinki Üniversitesi Ücretsiz Yapay Zeka Kursu Açtı

Helsinki Üniversitesi tarafından açılan kurs herkese açık ve yapay zeka hakkında detaylı bilgi veriyor.

Yapay zeka teknolojilerinin gelişimi, son yıllarda iyice hızlandı. Pek çok şirket bu alanda yatırımlarını artırırken, gerçek yapay zekayı kullanan yazılımlar da hayatımızda yerini almaya başladı.

Peki yapay zeka yıllardır duyduğumuz bir terim olmasına rağmen neden son dönemde ön plana çıkmaya başladı? Çünkü eski yapay zekalar, aslında yapay zeka değildi. Oyunlarda hala karşımıza çıkan düşman yapay zekaları, aslında önceden belirlenmiş bir dizi hareketi içeren program parçaları. Modern yapay zeka ise gerçek anlamda öğrenme, kendini geliştirme kabiliyetine sahip.

Helsinki Üniversitesi, bu konu üzerine geniş bilgi içeren bir kurs yayınladı. Kurs, yapay zekayı giriş seviyesinde öğrenmek isteyen meraklıları tatmin edecek bilgilerle donatılmış. Yayınlanan kurs tamamen ücretsiz ve katılıma açık.

Kursun toplamda yaklaşık 30 saat sürdüğü söyleniyor. Tabii kursta dilediğiniz zaman mola vermeniz mümkün. Şimdilik yalnızca İngilizce olan kursu tamamlayan Finlandiya vatandaşı üniversite öğrencileri, eğitim puanlarına 2 kredi ekleyecek. Diğer katılımcılar ise konuyla ilgili temel sertifika kazanmakla yetinecek.

Ücretsiz kursa burada verdiğimiz bağlantıdan erişebilirsiniz.