Anasayfa Haber Nokia X6, Çin’de Piyasaya Çıktı

Nokia X6, Çin’de Piyasaya Çıktı

HMD Global, Nokia X6’yı Çin’de satışa sunmasıyla birlikte stoklarını tüketti.

Nokia’nın orta seviye işlemciyle üst seviye bileşenleri birleştirdii yeni telefonu X6’nın stokları satışa sunulduktan 10 saniye tükendi. Satılan cihaz sayısı hakkında net bir bilgi verilmedi. Fakat bu başarı, cihazın büyük ilgi göreceğine işaret ediyor.

Şimdilik yalnızca Çin pazarını hedefleyen X6’nın tüm dünyada satışa sunulması ihtimali bulunuyor. HMD Global’in ürün yöneticilerinden Juho Sarvikas, Twitter’da X6’nın tüm dünyada satılıp satılmaması gerektiğiyle ilgili bir anket paylaştı. Anket, %92’lik bir evet oyuyla sonuçlandı.

Snapdragon 636’nın kullanıldığı telefon, 64 GB depolama/6 GB RAM, 64 GB depolama/4 GB RAM ve 32 GB depolama/4 GB RAM seçenekleriyle geliyor. 16 MP çift arka kameraya sahip olan telefon, 5,8 inç boyutunda ve 1.080×2.280 piksel çözünürlüklü bir IPS ekran barındırıyor. Ekran, küçük bir çentik ve alt tarafta ince bir bölüm haricinde telefonun tüm ön yüzeyini kaplıyor.

Nokia X6’nın en dikkat çekici noktası ise fiyatı. Nokie X6 Çin pazarına 250 dolar fiyatla girdi. İşlemcisi hariç neredeyse tüm bileşenleri üst seviye olan telefonun böyle bir fiyata satılması şaşırtıcı.

X6’nın stokları Çin’de 30 Mayıs’ta yenilenecek. İkinci dalgada Çin’de telefonu satın almak için 700.000 kişinin başvurduğu söyleniyor. Bu ilgi sonucunda telefonun diğer pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağını ise göreceğiz.