Anasayfa Haber 5G Standardı İçin Çalışmalar Tamamlandı

5G Standardı İçin Çalışmalar Tamamlandı

5G standardının resmi tanıtımı Haziran ayında Amerika’da yapılacak.

2016’nın Nisan ayında, Samsung’un ev sahipliği yaptığı 3GPP (Third Generation Partnership Project) toplantısında 5G ile ilgili ilk fikir alış verişleri yapılmıştı. 80’den fazla telekomünikasyon şirketinin katıldığı toplantı meyvesini vermek üzere. Samsung, 5G sürecinin tamamlanması amacıyla ikinci toplantısını Güney Kore’de gerçekleştirdi.

Güney Kore’deki toplantıda elde edilen bilgiler doğrultusunda, 5G Phase-1 standardı Haziran ayında resmi olarak ABD’de duyurulacak. Geliştirilme süreci 4G LTE’ye göre bir hayli kısa süren 5G standardı, 27 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. LTE’nin geliştirilmesi ise 48 ay sürmüştü.

5G teknolojisi, güncel 4G LTE seçeneklerine göre 20 kata kadar daha hızlı bağlantı imkanı sağlayacak. 5G’nin bu yıl içinde dünyanın bazı bölgelerinde kullanımına başlanacak. Fakat yaygın hale gelmesinin yıllar sürebileceği söyleniyor.

FCC’den onay alan proje, 6 GHz üstü frekansları kullanarak maksimum verimle çalışabilecek. Samsung, bu süreçte 5G ile ilgili 1.200’den fazla patentin başvurusunu yaptı.