Anasayfa Haber Nintendo Switch İçin Pokemon Oyunu Duyuruldu

Nintendo Switch İçin Pokemon Oyunu Duyuruldu

Yeni oyunun “Pokemon Let’s Go, Pikachu” ve “Pokemon Let’s Go, Eevee” olarak iki sürümü bulunacak.

Nintendo’nun ilk GameBoy’dan bu yana tüm taşınabilir konsolları için en az bir Pokemon oyunu piyasaya sürüldü. Şirketin taşınabilir konsollarının en çok ilgi gören oyun serisi, kısmen taşınabilir olan Switch’te de yerini alacak. Nintendo, Switch için yeni Pokemon oyununun duyurusunu yaptı.

Oyun, eski Pokemon oyunlarında olduğu gibi iki farklı sürümle piyasaya çıkacak. Let’s Go, Pikachu ve Let’s Go, Eevee adındaki sürümler, 1998 yılında çıkan Pokemon Yellow: Special Pikachu Edition‘u temel alacak.

Yeni oyunda, Pokemon Yellow’da gördüğümüz orijinal 151 Pokemon bulunacak. Yapılan tanıtımda oyuna yalnızca bir tane tamamen yeni Pokemon ekleneceği duyuruldu. Bu Pokemon’un ne türde olacağı ise henüz bilinmiyor.

Nintendo Switch için çıkacak olan oyun, akıllı telefonlar için yayınlanan Pokemon GO ile de uyumlu olacak. Oyuncular, Pokemon GO’da yakaladıkları Pokemon’ları Switch’teki oyunlarına aktarabilecekler. Ayrıca Pokeball şeklinde bir kontrol cihazının da tanıtımı yapıldı. Böylece Pokemon yakalama tecrübesi daha keyifli bir hale gelecek.

Pokemon fanları ise bir nevi Pokemon Yellow Remake olacak bu oyun için fazla heyecanlanmadıklarını belirtiyorlar. Switch için orijinal bir Pokemon oyununun 2019’da duyurulacağı tahmin ediliyor.