Anasayfa Haber Samsung Galaxy S10’da Parmak İzi Okuyucu Ekrana Gömülü Olacak

Samsung Galaxy S10’da Parmak İzi Okuyucu Ekrana Gömülü Olacak

Samsung, bir sonraki telefonunda parmak izi sensörünü ekrana yerleştirecek.

Akıllı telefon piyasasındaki rekabet, Çinli üreticilerin de kaliteli ve üst seviye modeller üretmesiyle yeniden artmaya başlıyor. Eskiden Samsung, Apple, Sony ve LG arasında olan rekabete artık OnePlus, Vivo ve Xiaomi gibi markalar da katılıyor.

Geçtiğimiz gün Xiaomi Mi8’in tanıtımı yapıldı. Mi8, üst seviye bir akıllı telefonda ne bulunması gerekiyorsa sahip bir cihaz. Hatta Xiaomi, henüz hiçbir büyük markada bulunmayan ekrana gömülü parmak izi okuyucuyla geliyor. Bir diğer Çin markası Vivo da NEX isimli yeni telefonunda bu teknolojiye yer verecek.

Çinli üreticilerin bu seviyeye gelmesi, Samsung’u Apple’dan daha fazla endişelendiriyor. Samsung, bugün yaptığı açıklamada bu teknolojiye Galaxy S10 modelinde yer verileceğini duyurdu. Şirket, geçtiğimiz ay yaptığı bir başka açıklamada ise Galaxy Note 9’da bu teknolojinin yer almayacağı söylemişti.

Ekrana gömülü parmak izi okuyucuları, ekranın alt kısmına yerleştirilen bir sensörden ibaret. Bu sensör, ekrandaki çok ince ses dalgalarını algılayarak parmak izinin görüntüsünü oluşturuyor.