Anasayfa Haber AMD, Radeon Instinct Grafik İşlemcisini Duyurdu

AMD, Radeon Instinct Grafik İşlemcisini Duyurdu

AMD’nin 7 nm grafik işlemcisi Radeon Instinct, sunucular ve veri merkezleri için geliştiriliyor.

AMD hem GPU, hem de CPU tarafında üretim teknolojileri konusunda oldukça hızlı ilerliyor. 7 nanometrelik ilk işlemcilerini bu sene piyasaya sürmeyi planladığını belirten AMD, benzer bir hamleyi GPU tarafında da yapmaya hazırlanıyor.

Şirket bu duyurusunda 7 nanometrelik bir GPU üzerinde çalışmakta olduğunu da söylemişti. AMD, Vega 7nm adını verdiği, 7 nanometre teknolojisiyle üretilen ilk ekran kartı Radeon Instinct’i tanıttı.

Yeni GPU, güncel 14 nanometrelik GPU’lara göre 2 kat transistör yoğunluğuna sahip. Güç verimliliği 2 kat artarken, performans da %35 seviyesinde artış gösterecek.

32 GB HBM belleğe sahip olan Vega 7nm GPU’lu Radeon Instinct, son tüketiciye yönelik bir ekran kartı olmayacak. Pek çok yeni teknolojide olduğu gibi, bu yenilikten de ilk sunucular ve veri merkezleri faydalanacak.

Vega 56 Nano

AMD, Vega 56 Nano ekran kartını satışa sunduğunu da duyurdu. Oldukça küçük bir yapıda olduğu görülen ekran kartının özellikleriyle ilgili net bir bilgi verilmedi. Vega 56 Nano, muhtemelen biraz daha düşük saat hızına sahip ve daha az güç tüketen bir Vega 56 olacak. Standart Vega 56’da 210 watt güç tüketiminin Nano sürümünde 150 watt’a düştüğü söyleniyor. Kart, özellikle küçük bilgisayar kasaları için faydalı olabilir.

7 nanometre GPU’lu Radeon Instinct, 2018’in 2. yarısında satışa sunulacak. Oyunculara yönelik 7 nm Vega kartların ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz belirsiz.