Anasayfa Haber Steam Link Özellikleri iOS İçin Kırpılıyor

Steam Link Özellikleri iOS İçin Kırpılıyor

Steam Link uygulamasını yeni iOS beta sürümünde oyun satın alınamayacak.

Geçtiğimiz haftalarda Valve yeni Steam uygulaması Steam Link’i Google Play üzerinde kullanıma sunmuştu. Uygulamanın iOS sürümü ise Apple tarafından mağaza politikalarına uygun olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti.

Valve ise uygulamayı geliştirmekten vazgeçmek yerine, Apple’ın uygulama politikalarına uygun hale getirmeyi tercih etti. Şirket yeni sürümde uygulama içinden Steam oyunu satın alma seçeneğini kaldırdı. Bunun yerine, oyunların PC veya Mac üzerinden satın alınabileceğini belirten bir uyarı yerleştirildi.

App Store, uygulama içi satın alımlarda %30 komisyon kesiyor. Steam de App Store ile oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Steam, oyunların satışından komisyon alan bir oyun platformu.

Bu durumda Apple’ın komisyon alabilmesi için Steam altyapısının önemli ölçüde değiştirilmesi gerekebileceği gibi, oyun geliştiricilere kalacak para miktarında da düşüş yaşanabilirdi. Ya da Steam oyunları iOS üzerinden daha pahalı bir fiyata satılabilirdi.

Valve, Steam Link’in yeni sürümünü Apple’a incelemeye gönderdi. Oyunların satın alınamadığı yeni sürümü, Apple’ın kendi uygulama mağazasına koymayı kabul edip etmeyeceği merakla bekleniyor.