Anasayfa Haber Half Life: Black Mesa Neredeyse Tamamlandı

Half Life: Black Mesa Neredeyse Tamamlandı

Tamamlanmak üzere olan Black Mesa’nın son sürümü yakın bir tarihte yayınlanabilir.

Orijinal Half-Life için Remake sürümü yapmaya çalışan Crowbar Collective ekibi, çalışmalarında son dönemece girdiklerini duyurdu. Ekip oyunun son bölümü olan Xen gezegeninin tüm alt bölümlerinin durumlarıyla ilgili detaylı bilgi paylaştı.

Xen gezegeninin çok büyük kısmı tamamlandı. Tasarım ve sanat kısmı biten bölüm için bazı küçük işlemler kaldı. Gonarch’s Lair bölümünde ise sanat kısmının büyük bölümü bitti. 3 farklı alandan oluşan Gonarch’s Lair’in ilk alanı bitti, 2. alanının görsel tarafı yapılıyor, 3. alanının ise tasarımıyla uğraşılıyor.

Interloper bölümünün oynanışı neredeyse bitmiş durumda. Bu bölümde de sanat, görsel düzeltmeler ve optimizasyon üzerine çalışılıyor. Nihilanth’ın görsel çalışması ise bitirilmiş ve ekip animasyon ve scipt iyileştirilmesi üzerine çalışılıyor.

Oyunun son bölümü ise tamamlanmış. Eğer son bölümden bağımsız modellerde yapılan değişiklikler görüntülerde bozulmaya sebep olursa, gerekli düzeltmeler yapılacak.

Tüm bu düzeltmelerin sonunda, önümüzdeki 2 – 3 ay içinde oyunun son sürümünün yayınlanacağını tahmin ediyoruz. Crowbar Interactive ise net bir çıkış tarihi duyurusu yapmadı.

Crowbar Interactive, Steam yaz indirimleri dahilinde %60’lık bir indirim yapıldığını da ekledi. Black Mesa, 12 TL fiyatla satın alınabiliyor.