Anasayfa Haber Qualcomm Snapdragon 1000 İşlemcisinin Detayları Ortaya Çıktı

Qualcomm Snapdragon 1000 İşlemcisinin Detayları Ortaya Çıktı

Qualcomm’un Windows çalıştırmak için tasarladığı ikinci işlemcisinin özellikleri ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Snapdragon işlemciye sahip ilk dizüstü bilgisayarlar ortaya çıkmıştı. Ayrıca Microsoft ve Qualcomm’un dizüstü bilgisayarlarda ARM tabanlı işlemcilerin kullanımı için işbirliği yaptığı da söylenmişti.

Qualcomm bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda Snapdragon 850 işlemcisini duyurdu. Bu işlemci Windows 10 dizüstü bilgisayarlara özel olarak geliştirildi. Şimdi de Qualcomm’un bir diğer Windows işlemcisinin özellikleri ortaya çıktı.

Snapdragon 1000, 20×15 mm boyutlarında bir işlemci olacak. Bu işlemci Intel’in benzer mobil modellerinden küçükken, diğer ARM tabanlı işlemcilere göre hayli büyük. 16 GB LPDDR4X hafıza desteği bulunduğu söylenen işlemci, 128 GB UFS 2.1 hafıza modelleriyle çalışabilecek. Snapdragon 1000’de Gigabit WLAN desteği de bulunacak.

İşlemcinin TDP değerinin 12 watt değerine artırılacağı da söyleniyor. Snapdragon 850’de bu değer 6,5 watt idi. 12 watt TDP değeriyle Snapdragon 1000, Intel’in U serisi işlemcilerine bir hayli yaklaşmış olacak.