Anasayfa Haber Rocket League 2 Bekleyenlere Kötü Haber

Rocket League 2 Bekleyenlere Kötü Haber

Psyonix, Rocket League 2 çıkarma planlarının olmadığını duyurdu.

Futbolu motorlu araçlarla birleştiren multiplayer oyunu Rocket League, piyasaya çıktığından bu yana Twitch’in en popüler oyunları arasında. Rocket League oyuncuları ise bir süredir oyunun devamının yapılmasını bekliyordu.

Oyunun geliştiricisi Psyonix tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Direktör Scott Rudi, yeni oyun yapmak yerine hali hazırda piyasada olan oyunu geliştirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Şirketin Rocket League 2 çıkarma planının bulunmadığını söyleyen Rudi, “Game-as-a-service” modeline devam edeceklerini dile getirdi.

Rocket League 2’ye ihtiyaç var mı?

Oyuncuların bu dönemde tamamen baştan oyun yapılmasını beklemeleri ise biraz ilginç. Zira oyunu baştan yapmak çok büyük maliyet anlamına gelebileceği gibi, aynı zamanda eski oyunun oyuncularıyla yeni oyunun oyuncularının ayrılması anlamına geliyor. Hali hazırda popüler olan oyun, sürekli güncellenerek daha kapsamlı hale getiriliyor. World of WarCraft’ta da 2004’ten bu yana aynı strateji sürdürülüyor ve oyun hala milyonlar tarafından oynanıyor.

Hatta 3 yılda bir yeni işletim sistemini piyasaya süren Microsoft da Windows 10’u durmadan güncelliyor ve tek yazılım üzerine çalışmalarını sürdürüyor. 3 yıl dolmasına rağmen henüz herhangi bir Windows 11 haberi çıkmış değil. Üstelik kullanıcılar da böyle bir beklentide değiller.

İnternet altyapılarının gelişmesi, yazılımların ve oyunların sürekli olarak güncel tutulabilmesine imkan sağlıyor. Artık yazılımcılar, oyunlarını ve yazılımlarını güncelleyerek devamlılığı sağlıyorlar.