Anasayfa Makale 2018’in Başarılı Oyunlarından Seçmeler

2018’in Başarılı Oyunlarından Seçmeler

Bu yıl içinde piyasaya sürülmüş iyi oyunlardan bazılarını bu makalede derledik.

2018 yılının yarısını geride bıraktık. Yılın oyununa karar vermek için bir 6 ay daha var. Yıl bitmeden daha pek çok iddialı oyunun çıkması bekleniyor.

Ancak şu ana dek çıkmış oyunlardan bazıları gerçekten de hayli başarılı oldular. Bu oyunlardan seçtiklerimizi sizin için derledik.

Pillars of Eternity 2: Deadfire

Pillars of Eternity 2, Obsidian tarafından geliştirilmiş bir başka RPG oyunu. Güçlü dünyası, zeki ve etkileyici senaryosuyla oyuncuların dikkatini çekiyor. Sayfalarca yazılmış detaylı diyalogları ve keşfedilmeyi bekleyen büyük açık dünyası ile serinin bir önceki oyununa yeni bir soluk getiriyor.

BattleTech

BattleTech evreninde geçen bu strateji oyununda, kendinizi gezegenler arası bir sivil savaşta bulacaksınız. Her görevin ilginç sonuçları olan bu derin taktik savaş oyununda müzikleri ve videolarıyla birlikte sizi ayrı bir dünyaya götürüyor. Bu oyunda savaş robotlarınızın donanımını ve savaş alanının detaylarını en ince ayrıntılarına kadar hesap etmeniz gerekiyor.

Frostpunk

Frostpunk bir şehir oluşturma ve topluluk simülasyonu. Genel olarak kriz yönetimi üzerinde gelişen oyunda, hızla gelen yeni Buz Çağı’na hazırlanıyorsunuz. Victoria dönemi teknolojisini kullanarak şehrinizi büyük kışa hazırlarken, bir yandan da vatandaşların sağlığına ve mutluluğuna dikkat etmek zorundasınız. Stresli bir hayatta kalma mücadelesi verilen bu oyunda zor kararlar vermek zorunda kalacaksınız.

Far Cry 5

Uzun zamandır beklenen Far Cry 5, satışa sunulmasının ardından kısa sürede Steam’de en çok satılan oyunlar arasına hızlı bir giriş yaptı. Etkileyici grafikleri ve açık dünyası ile oyuncuların beğenisini toplayan oyunda, bir tarikat lideri ve müritleriyle amansız bir mücadeleye gireceksiniz.

Northgard

İskandinav mitolojisini temel alan Northgard’da, bir kıtanın kontrolünü ele geçirmeye çalışan bir Viking klanını kontrol edeceksiniz. Hikaye temelli bir gerçek zamanlı strateji oyunu olan Northgard’da, Age of Empires benzeri bir oyun zevki alacaksınız.

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom

Ni No Kuni 2, Japon RPG oyunlarını sevenleri tatmin edebilecek bir oyun. Oyun stilinizi belirleyeceğiniz mücadele sistemi ile yeni bir krallık kurmaya çalışacak ve insanları kötülüklerden kurtarıp birlik haline getirmek için yeni bir maceraya atılacaksınız.

Surviving Mars

Surviving Mars, kaynakları ürünlere dönüştürmek ve yeni bir endüstri kurmak için Mars topraklarında mücadele vereceğiniz bir oyun olarak karşınıza çıkıyor. Koloniyi geliştirmek için mücadele verirken bir yandan da uzay dünyasının gizemleri ile karşılaşacaksınız.

Final Fantasy 15

Final Fantasy 15’in Windows sürümü görsel geliştirmeler ve mod desteğiyle birlikte ortaya çıktı. Yan görevleri serinin diğer oyunları gibi gelişmiş olmasa da, yine de ana macera sizi kendisine bağlayacak. Fantastik yolculuğunuz sırasında büyüleyici bir dünya ile karşılaşacaksınız.

Kingdom Come: Deliverance

Orta Çağ dönemi Avrupa’sında geçen bir hikayede rol oynadığınız Kingdom Come, içinde büyü gibi fantastik öğeler içermiyor. Dönemin koşullarını anlatmaya odaklanan bu RPG, her ne kadar hatalar ve performans sorunları yüzünden bazen can sıksa da, hikaye ve dünyasıyla ön plana çıkıyor.

Warhammer: Vermintide 2

Çok beğenilen Vermintide’nin devamı olan bu oyunda, Warhammer evreninde çok oyunculu modla zorlu bir mücadeleye girişeceksiniz. Görselleri ve soluksuz aksiyonuyla size arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli bir oyun keyfi sunan bu oyunda zaman geçirmek keyifli olacak.

A Case Of Distrust

1924 yılında San Francisco’da geçen hikayesiyle karşımıza çıkan oyunda, özel dedektif Malone ile olayların gizemini çözmeye çalışıyorsunuz. Güzel hazırlanmış 2D sunumuyla farklı bir oyun deneyimi yaşayacaksınız.

Into The Breach

FTL’nin yapımcıları tarafından geliştirilen bu oyunda, güçlü savaş robotlarını kontrol ederek uzaylı istilası ile başa çıkmaya çalışacaksınız. Dünyayı kurtarmak için bulunduğunuz her girişim rastgele oluşturulmuş yeni bir mücadeleyi ortaya çıkaracak. Zekice tasarlanmış oyunda yüzlerce saat keyifle oynanabilecek bir oyun dinamiği bulunuyor.

Rust

Rust’ta amansız bir yaşam mücadelesi vereceksiniz. Açlıkla, susuzlukla, soğukla mücadele ederken, bir yandan da diğer oyunculardan kendinizi korumaya çalışacaksınız. Diğer oyuncularla ittifak oluşturup işleri kolaylaştırma imkanınız olsa da ihaneti, bencilliği ve hırsı tadacağını bu oyunda keyifli vakit geçireceksiniz.

Final Fantasy 12: The Zodiac Age

2006 yapımı olan oyunun güncellenmiş hali önce PS4 platformu için gelmişti. Şimdi de PC platformuna geldi. Geliştirilmiş oynayışı, güzel senaryosu ve çok sayıda göreviyle birlikte sizi yüzlerce saat başında tutabilecek bir oyun.

Dragon Ball FighterZ

Dragon Ball serisinin devamı olan bu oyunda etkileyici anime grafikleri ile karşılaşacaksınız. Hikaye modu, arcade modu ve online modu ile birlikte oldukça kompleks hale gelen oyunda özellikle takım halinde hareket etmek ustalık gerektiriyor.

Subnautica

Yabancı bir gezegende, su altı dünyasının derinliklerinde etkileyici bir macera ile karşılaşacaksınız. Volkanları, mağaraları ve çok daha fazlasıyla tehlikeli bir yolculuğa çıkacaksınız. Hayatta kalmak için amansız bir mücadele vereceğiniz bu oyunda, sıkılmadan uzun süre vakit geçirmek mümkün.

Celeste

TowerFall’ın geliştiricileri tarafından üretilen bu oyunda, hikayenin kahramanı Madeline’in Celeste Dağı’nın zirvesine yaptığı yolculuğa tanıklık edeceksiniz. Oldukça zor olan bu oyun sıkı oyuncular için ön plana çıkıyor. Oyunda başarıya ulaşmak için binlerce kez başarısız olmanız gerekiyor.