Anasayfa Haber Retro Oyunlara Özel Servis Açılıyor

Retro Oyunlara Özel Servis Açılıyor

Antstream, piyasadan kalkan oyunlar için abonelik bazlı servis sağlayacak.

Her gün yeni Remaster ve Remake oyunların yapıldığını duyuyoruz. Bu oyunların neredeyse tamamı, hali hazırda 3D grafiklere sahip ve kendi çapında modern sayılabilir. Fakat geçmişte piyasaya çıkmış ve artık herhangi bir şekilde, yasal yolla elde edilemeyecek çok sayıda 2D oyun bulunuyor.

Antstream, çok eski 2 boyutlu oyunları içeren bir oyun akış hizmeti. Oyuncular tıpkı Spotify’da olduğu gibi aylık ücret ödeyerek sisteme dahil olan oyunları oynayabilecekler. Antstream’in lisansladığı retro oyun sayısı şimdilik 1000 civarında ama bu sayı gelecekte artacaktır.

Platform, şu anda geliştirilmekte olan oyun akış sistemleriyle aynı yöntemle çalışacak. Oyunlar sunucuda işlenip, oyuncuların cihazlarına video olarak aktarılacak. Oyunların çözünürlükleri çok daha düşük olacağı için veri ihtiyacının da buna göre göreceli olarak düşük olacağını tahmin ediliyor.

Video akışı gerçekten gerekli mi?

Fakat yine de toplam boyutları kilobaytlarla ölçülen oyunlar için video akışı yapılması sebebiyle megabaytlarca veri kullanmamız gerekecek. Üstelik internet bağlantısı şart olacak, gecikmeler yaşanacak.

Doğrudan oyun dosyalarının aktarıldığı ve yazılımın bir nevi emülatör gibi davrandığı bir sistem çok daha mantıklı olabilirdi. Belki de Antstream’in video temelli bir modeli tercih etmesinin arkasında yasal sebepler yatıyordur.

İşin en ilginç tarafı ise sistemin retro oyunlara getirileceği yenilikler. En yüksek puanı alanların gösterildiği bir lider tahtası ve multiplayer desteği de platforma getirilecek yenilikler arasında.

Antstream ilk etapta Windows bilgisayarlar ve Android tabletler için yayınlanacak. Başlangıç aşamasında akıllı telefonların dahil edilmeyeceği söyleniyor. Platformun ne zaman servise gireceği ve aylık ücretinin ne seviyede olacağı ise henüz bilinmiyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version