Anasayfa Haber Nintendo, ROM Sitelerine Dava Açtı

Nintendo, ROM Sitelerine Dava Açtı

Nintendo, oyunlarının ROM dosyalarını barındıran loveroms.com ve loveretro.co’ya dava açtı.

Emülatör/ROM kültürüne karşıtlığıyla bilinen Nintendo, kendi ROM’larını barındıran loveroms.com ve loveretro.co’ya büyük bir dava açtı. Şirket bu sitelerin BIOS dosyalarını da izinsiz yayınladığını belirti.

LoveROMS.com davanın karşılığında tüm Nintendo ROM’larını siteden kaldırdı. LoveRETRO.co ise sitesini belirsiz bir süre için tamamen kapattı. Nintendo’nun açtığı dava ise kapatma ve ROM’ları kaldırmadan çok daha fazlasını talep ediyor.

Şirket izinsiz yayınlanan her oyun için 150.000 dolar, izinsiz kullanılan her marka için de 2 milyon dolar istiyor. Ayrıca sitelerin kapatılmasını, site alanlarının teslim edilmesini ve ROM kaynaklarının açıklanmasını da talep ediyor.

Bu sitelerde toplam 140 tane Nintendo oyununun dağıtıldığı ve 40 tane Nintendo markasının izinsiz kullanıldığı belirtiliyor. Bu durumda dava sonucunda LoveROMS ve LoveRETRO sitelerinin sahipleri 100 milyon dolara kadar ceza ödemek zorunda kalabilir.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version