Anasayfa Haber No Man’s Sky NEXT Güncellemesi Yayınlandı

No Man’s Sky NEXT Güncellemesi Yayınlandı

No Man’s Sky için yayınlanan dev yamanın sürüm notları da yayınlandı.

Hello Games, No Man’s Sky’ı olması gerektiği hale getirecek NEXT yamasını yayınladı. Bu yama, aslında oyunu 1.5 sürümüne getiriyor. Fakat yapımcı çok büyük bir yama olmasından dolayı NEXT ismini vermeyi uygun görmüş.

Oyunun yama notları da güncellemeyle birlikte yayınlandı. Her ne kadar Happy Games ufak tefek ipuçlarıyla ve videolarla yama hakkında bazı bilgiler paylaşmış olsa da, içeriğin tamamı bilinmiyordu.

Multiplayer

No Man’s Sky, bu yamayla birlikte multiplayer desteği aldı. İster küçük bir arkadaş grubuyla, ister tamamen yabancılardan oluşan gruplara dahil olarak oyundaki yalnızlığımızı giderebileceğiz.

Grubumuzla ortak üsler, yarış yolları kurabilecek, yapılarımızı online topluluk ile paylaşabileceğiz. Multiplayer görevlerini yaparken, sesli veya yazılı iletişim kurabileceğiz.

Topluluk Etkileşimi

Hello Games, bundan böyle oyuna haftalık etkinlikler ekleyecek. Tüm oyuncular için ücretsiz olacak bu etkinlikler, çeşitli ödüllerle süslenecek.

Galactic Atlas

No Man’s Sky için online harita olarak nitelendirebileceğimiz Galactic Atlas, web sitesi üzerinden Euclid Galaksisi’nin önemli noktalarını gösteriyor. Galactic Atlas’a göz atmak için burayı tıklayın.

Üs Kurma

Oyuncular, yüksek tepeler veya su altı fark etmeden bir gezegenin her noktasına üs kurabilecekler. Oyuna üs kurmakta kullanılabilecek yüzlerce yeni parça eklendi. Ayrıca Teleporter cihazları da istenen her noktaya yerleştirilebilecek.

Üçüncü Şahıs Kamerası

Oyuna yeni kamera seçeneği dahil edildi. İster uzay aracımızı kullanırken, ister karakterimizle keşif yaparken üçüncü şahıs (TPS) kamerasına geçiş yapabileceğiz. Diğer oyuncularla etkileşim amacıyla oyuna el işaretleri (Gesture) seçenekleri de eklendi.

Karakter Özelleştirme

Appearance Customiser (görünüm özelleştirici) inşa ederek karakterimizin görünümünü değiştirebileceğiz. Seçenekler arasında ırkların da bulunuyor olması ilginç.

Uzay Aracı Savaşları

Savaş, araştırma, ticaret, endüstri veya destek odaklı uzay gemisi filoları inşa etmek mümkün olacak. Bu gemiler kaptan köşkünden kontrol edilerek gerçek zamanlı görevler yaptırılabilecek. Ana gemi de gerçek anlamda özelleştirilebilir hale gelecek.

Kaynaklar ve Craft Sistemi

Tüm maddeler ve kaynaklar için çeşitli ayarlamalar yapılarak daha gerçekçi ve daha tutarlı hale getiriliyor. Gezegenlerdeki kaynak miktarı da artırılıyor. İnşa edilebilir rafineriler sayesinde Craft sistemi de çok daha detaylı hale geliyor. Ham maddeler, rafineriler aracılığıyla çok daha değerli malzemelere dönüştürülebiliyor.

Grafikler

Oyunun görüntü kalitesi ciddi oranda artırılarak gezegenlerin daha canlı hale gelmesi sağlanıyor. Çizim uzaklığı da (Draw Distance) çok daha uzak noktaların görülmesine olanak sağlayacak şekilde değiştiriliyor.

Gezegenler yörünge uzaklığından bakıldığında daha anlaşılır bir görüntü sağlarken, dinamik Tessellation desteği ile yükseklik farkları daha ayrıntılı hale geliyor. Bu geliştirmelerin yanında çok sayıda farklı grafik iyileştirme de oyuna dahil ediliyor.

Arayüz

Oyunun arayüzü, görüntü alanından az miktarda fedakarlık edilerek anlaşılırlığı artıracak şekilde yeniden düzenleniyor.

Keşif ve Yaratıklar

No Man’s Sky’ın en ilgi çekici noktalarından biri de keşfe çıktığımız gezegenlerde karşılaştığımız yaratıklardı. Bu yaratıklarda yapılan geliştirmelerle çevreye ve bize karşı duyarlılıkları artırılacak. Örneğin beslediğimiz bir canlı bizim dost olduğumuzu daha iyi anlayarak, çevredeki diğer canlılara “yemek kaynağı” bulduğunu duyurabilecek.

Ses

Yaratık seslerinin çeşitliliği artırılırken, NPC’lerin seslendirmeleri de yeni animasyonlarla uyumlu olması için güncellendi. Uzay gemisi ve savaş sesleri de geliştirildi. Ayrıca oyuna Paul Weir tarafından hazırlanan yeni müzikler eklendi.

Tüm bunlar ve buraya sığdıramadığımız çok sayıda başka yenilik, No Man’s Sky NEXT güncellemesiyle oyuna dahil edildi. Oyunun Steam incelemeleri de kısa sürede negatiften “Çok olumlu” seviyesine geldi.

Büyük heyecanla beklenen bir oyunun ilk etapta bu kadar dibe batması, sonrasında da bu kadar toparlayabilmesi büyük başarı. Bunun bir benzerini de yıllar önce Diablo 3’te görmüştük. Tabii bu noktada Blizzard’ın dev bir şirket olduğunu ve kolaylıkla “seferberlik” ilan edebileceğini de unutmamak gerek.