Anasayfa Haber No Man’s Sky NEXT, GOG Kullanıcılarını Üzdü

No Man’s Sky NEXT, GOG Kullanıcılarını Üzdü

No Man's Sky Expeditions

Oyunun GOG sürümüne multiplayer desteği henüz ulaşmadı.

Geçtiğimiz gün aldığı dev güncellemeyle büyük beğeni toplayan No Man’s Sky’ın Steam’deki puanları artmaya devam ediyor. Son puanları “Çok olumlu” olan oyunun genel puanları da “Karışık” seviyesine geldi.

NEXT güncellemesinin çok sayıda içerik ve geliştirmeyi getirirken, bu içeriklerden en önemlisi elbette ki multiplayer desteği. NEXT ile birlikte oyuncular galaksideki yalnızlıklarına son vererek oyunu sosyal bir şekilde oynamaya devam edebilecekler. Fakat multiplayer desteği, oyunun GOG platformundaki sürümüne henüz gelmedi.

Steam ile benzer bir şekilde çalışan GOG platformu, dağıtılan oyunlarda DRM korumasına izin vermiyor. Bu sayede oyuncular, oyunlarda daha yüksek performans elde ederken beklenmedik sorunlarla da karşılaşmıyorlar. İşin içine multiplayer desteği girince de DRM koruması önem kazanıyor.

Oyuna gerçekten sahip olanlarla korsan oynayanların ayırt edilmesi gerekiyor. Bu hem sunucu yükünün gereksiz seviyede ağır olmaması, hem de hilecilere ve diğer oyuncuları rahatsız edecek kişilerin gerektiğinde ayıklanması için gerekli.

Hello Games, DRM koruması bulunmayan sürümünde multiplayer desteğini aktifleştirmek için bazı çalışmalar yapacak. Geliştirici bunun yılın ilerleyen dönemlerine sarkabileceğini söyledi. Yani No Man’s Sky’ı GOG üzerinden satın alan oyuncular, multiplayer desteği için birkaç ay daha bekleyebilir.

Oyuncular, istedikleri takdirde No Man’s Sky’ı iade edebilecekler. Fakat bunun için süre sınırı var, iadeler 29 Temmuz’a kadar yapılabilecek.