Anasayfa Haber Forza Motorsport 7, Lootbox Sistemini Bırakıyor

Forza Motorsport 7, Lootbox Sistemini Bırakıyor

Geliştirici Turn 10, oyundaki lootbox sisteminin kaldırılacağını duyurdu.

Son birkaç aydır oyunlardaki lootbox sistemleri büyük tepki topluyor. Geçtiğimiz gün Rocket League’in kutulardan çıkan eşya oranlarını açıklarken, DOTA 2 de bazı ülkelerdeki kutularının içeriklerinin daha açılmadan görünmesini sağlamak zorunda kaldı.

Forza serisi araba yarışı oyunlarıyla tanınan Turn 10, Ekim 2017’de piyasaya sürülen Forza Motorsport 7 oyunundan lootbox sistemini kaldıracağını söyledi. Ayrıca yapımı süren Forza Horizon 4’te de bu sistemin yer almayacağını ekledi.

Oyuncular ise sektörde iyiden iyiye hissedilmeye başlayan bu durum için ikiye bölünmüş durumdalar. Bazı oyuncular tüm lootbox’ların kaldırılması gerektiğini savunurken, bazıları ise yalnızca kozmetik yenilikler getiren kutuların zararının olmadığını düşünüyor.

Oyun yapım maliyetleri günden güne artıyor ve lootbox’lardan ile elde edilemeyen gelirler, yakın gelecekte bize farklı şekillerde yansıyabilir. Oyunların fiyatları artabileceği gibi, yapımında harcanan süre azaltılarak kalite ve detay konularında tasarrufa da gidilebilir.