Anasayfa Haber Yapımcılar Oyun Geliştirilme Maliyetlerinin Artışından Şikayetçi

Yapımcılar Oyun Geliştirilme Maliyetlerinin Artışından Şikayetçi

Remedy Entertainment sözcüsü Thomas Puha, maliyetin 10 yılda 10 kat arttığını söyledi.

Oyun dünyası, sürekli bir evrim içinde. Gelişen teknolojiler oyunların teknik anlamda daha başarılı olmasını mümkün hale getirirken, bu teknolojilerin kullanılması ve entegre edilmesi daha fazla iş gücünün ihtiyacı anlamına geliyor. Şirketler de artan oyun maliyetlerini karşılamak için farklı yollar deniyor.

Max Payne ve Alan Wake gibi önemli oyunları geliştiren Finlandiya merkezli Remedy Games, tek kişilik oyunların geliştirilmesindeki bazı zorluklardan bahsetti. İletişimden sorumlu Thomas Puha, tek kişilik AAA tecrübesinin yaratılmasının çok pahalı olduğunu söyledi.

Puha, oyuncuların oyunun uzunluğu, sunduğu özellikleri ve genel kalitesiyle ilgili çok yüksek beklentilere sahip olduğunu ekledi. Konsol piyasasının 10 sene öncesiyle hemen hemen aynı büyüklükte olduğunu belirten Puha, buna rağmen oyun geliştirilme maliyetlerinin aynı süre içinde 10 kat arttığını ifade etti.

Tek kişilik oyunlar için tek zorluğun maliyet olmadığını söyleyen Thomas Puha, yaratıcı tarafta da sıkıntılar olduğuna değindi. Puha, Alan Wake’i geliştirirken zamanın büyük bölümünü karakterleri, dünyayı ve kuralları yaratmaya harcadıklarını ekledi.

Remedy Entertainment, şu sıralar P7 kod adlı bir oyun üzerine çalışıyor. Şirket, oyunun tekrar oynanabilirliğini kooperatif oyun moduyla artırmayı hedefliyor.