Anasayfa Haber Instagram Hesapları Çalınıyor!

Instagram Hesapları Çalınıyor!

Instagram’da güvenlikle ilgili bazı ciddi problemlerin olduğu ortaya çıktı.

Bazı Instagram kullanıcılarının şikayetleri üzerine oldukça ilginç bir hack olayının yaşanmakta olduğu ortaya çıktı. Kullanıcılar, hesaplarının çalındığı bildirince bu durum keşfedildi.

Çalınan hesapların gönderilerinde hiçbir değişiklik yapılmadığı söyleniyor. Ne yeni bir gönderi paylaşılıyor, ne eskileri siliniyor. Fakat hackerlar, çaldıkları hesapların profil fotoğrafını, e-posta adresini ve telefon numarasını değiştiriyor.

Instagram Hesap Silme Rehberi

Bu değişiklikler kullanıcıların hesaplarını bulmalarını zorlaştırıyor. Değiştirilen profil fotoğraflarının da genellikle Pixar ve Disney temalı olduğu belirtiliyor.

İşin en ilginç kısmı ise çalınan hesapların bir kısmında 2 adımlı güvenliğin açık olması. Yani hackerlar ekstra korumayı aşmanın da yolunu bulmuşlar.

Şikayette bulunanların bir çoğu, hesaplarının e-posta adreslerinin Rusya kökenli alan adına sahip adreslerle değiştirildiğini söyledi. Rusların bu hesapları niye hacklediği, 2 aşamalı güvenliği nasıl aştığı ve neden profil resimlerini Pixar fotoğraflarıyla değiştirdiği ise henüz bilinmiyor.