Anasayfa Haber Steam’e Linux Uyumluluk Araçları Gelebilir

Steam’e Linux Uyumluluk Araçları Gelebilir

Valve’ın Linux oyunculuğunu geliştirmek için yeni bir hamleye hazırlandığı ortaya çıktı.

Steam Machine bilgisayarları, SteamOS işletim sistemi ve Linux ile tam uyumlu oyunlarıyla Valve, oyunculuğu uzun süredir Windows’tan Linux’e taşımak için uğraşıyor. Henüz bunu başaramamış olan şirket, şimdi farklı bir yöntem uygulamaya hazırlanıyor.

Steam veri dosyalarını inceleyen bazı meraklı Reddit kullanıcıları, dosyalarda “Steam Play” adıyla sık sık karşılaştılar. Dosyaların birinde de “Steam Play, kütüphanenizdeki diğer işletim sistemleri için geliştirilmiş oyunların çalışması için gerekli araçları otomatik olarak yükler” yazdığı görüldü.

Her ne kadar açık bir şekilde Linux yazılmamış olsa da, bir diğer alternatif olan MacOS’un oyun odaklı bir işletim sistemi olmadığı aşikar. Valve’ın da Linux üzerinde yıllardır çalıştığı düşünülünce, Steam Play’in bu işletim sistemi için geliştirildiği tahmin ediliyor.

Valve ise konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak şirketin oyunculuğu Microsoft ve Windows tekelinden çıkarmak istediği de pek sır değil. O yüzden böyle bir girişim şaşırtıcı olmaz, ama başarıya ulaşabilir mi orası tartışılır.