Anasayfa Haber Nokia, PureView Markasını Satın Aldı

Nokia, PureView Markasını Satın Aldı

Nokia PureView teknolojili cep telefonları yeniden gündeme gelebilir.

Nokia, 2012’de 41 megapiksel kameralı ve Xenon flaşlı 808 PureView cep telefonunu piyasaya sürmüştü. Döneminin en iyi fotoğraf çeken cep telefonu olan 808, hala güncel telefonlara kafa tutabilecek seviyede. Sonrasında piyasaya sürülen Lumia 1020 de PureView teknolojisini geliştirerek, güncel bir işletim sistemi ve OIS ile bir araya getirmişti.

Nokia’nın önce Microsoft ve sonra da HMD’ye satılmasıyla, pek çok PureView meraklısı bu teknolojiyi bir daha göremeyeceğimizi düşünüyordu. Nokia’nın telefon bölümünün şimdiki sahibi HMD ise beklenmeyen bir hamle yaparak PureView markasının haklarını aldı.

Ancak HMD’nin teknolojinin patentini de alıp almadığı ise henüz bilinmiyor. Eğer teknolojinin patenti alınmadıysa, Nokia PureView adıyla, farklı teknolojilerin kullanıldığı (çoklu lens gibi) kamera odaklı telefonlarla karşılaşabiliriz.

Çok sayıda fotoğraf meraklısı Android işletim sistemine sahip bir Lumia 1020’nin büyük ilgi göreceğini düşünüyordu. Ancak bugüne dek bu gerçekleşmedi. Bakalım HMD’nin bu hareketiyle yeni ve güncel bir PureView ile karşılaşacak mıyız.